A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Bartók születésnapját ünnepelték

Játék és muzsika csak tiszta forrásból címmel zenenapot rendezett a Bartók Béla Óvoda. A nagy zeneszerző születésnapja alkalmából az egész intézmény közössége együtt dalolt, táncolt. A délelőtt folyamán a Menner Bernát Zeneiskola növendékei zenéltek Laskai Zsoltné vezényletével, majd a Fazekas utcai iskola tanulóiból és az óvoda apróságaiból szerveződött énekkar lépett fel. A program annak a sorozatnak a része volt, melyet az óvoda és a zeneiskola indított el.

 

- A két intézmény küldetéséből adódik az együttműködés, hiszen a zenei nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, s igen nagy haszna van, ha már az óvodások is így nőnek fel. Szakmai jó kapcsolatunkból adódóan többször is szervezünk hasonló programokat, s hagyományt szeretnénk teremteni ebből – tájékoztatott Tóka Szabolcs orgonaművész, a Menner Bernát Zeneiskola igazgatója.

A Bartók Béla Óvoda fennállása óta most először emlékezett meg névadójáról. - A március kiemelt hónapunk lesz ezentúl a zenei nevelésben, s Bartók által összegyűjtött népdalcsokrot mutattak be a kicsik. Néhány nagyon lelkes óvónéni vezetésével nemcsak énekelnek, hanem táncolnak, vidám játékokat is megtanultak, s ezt láthatták az érdeklődők – mondta Gira Tamásné intézményvezető.

Niglás Edit, óvodavezető-helyettes elmondta, hogy a zene, az éneklés iránt legfogékonyabb gyerekekkel hetente egyszer külön foglalkoznak. Ebben a Fazekas iskola tanára, Szabó Imréné is segítségükre van.

A délelőttöt tiszta gyermekhangok áradata töltötte be, s a végén az egész óvoda énekelt és táncra perdült. Az est folyamán pedig a felnőttekhez szóltak: az ünnepi hangversenyen Pitti Katalin operaénekes volt a díszvendég. A művésznőt Tóka Szabolcs kísérte zongorán, fellépett még az Egressy Kamarakórus Robozné Schőnfeld Zsuzsanna vezetésével, Dezső Marianna és Both Lehel zongoraművészek, Jobbágy Boglárka és Tóka Ágoston egyetemi hallgatók.