A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új helyen a védőnői szolgálat

A rendelőintézet alsó szintjéről az első emeletre, mintegy kétszáz négyzetméterrel tágasabb területre költözött a védőnői szolgálat. Korábban az igazgatás működött az első emeleten, azon a négyszázötven négyzetméteren, melyen most a védőnői szolgálat, a nőgyógyászati rendelő, a csecsemőgondozói részleg kapott helyet.

 

A fejlesztés eredményeképpen az ide látogató várandósok, kismamák otthonosabb környezetben várakozhatnak, a védőnők pedig kényelmesebb munkakörülmények között dolgozhatnak.

- A fejlesztéssel sokkal kulturáltabb környezetben tudják ellátni mind a várandósokat, mind pedig a csecsemőket, illetve a nőgyógyászati szolgálatot a kollégák. A korábbiakhoz képest komoly, minőségi változás történt, bár kollégáim eddig is kiválóan dolgoztak. A beruházás közel harmincmillió forintba került, melyet kórházunk saját költségén végeztette el – nyilatkozta dr. Laky Zoltán.

 

Mich József polgármester örömmel nyugtázta a változásokat, s elmondta, az önkormányzat igyekszik támogatni a védőnőket, két éve például mindegyikük számítógépet kapott. A védőnők további kérésekkel fordultak a polgármesterhez munkájuk könnyebbé tétele és a tatai családok segítése érdekében. A polgármester most saját irodai számítógépét ajánlotta fel részükre, hogy gyorsabban tudjanak haladni az adminisztrációs teendőkkel.

 

A tatai védőnők: Harcsa Péterné, Pataki Józsefné, Pappné Karsai Zsuzsanna, Oroszné Fodor Judit, Nagyné Szűcs Rózsa, Bartáné Fischer Viktória, Zink Ferencné elmondták helyi tapasztalataikat is a polgármesternek, hiszen ők valóban látják a tatai családok mindennapjait. Mint kiderült, ebben az évben kétszáz újszülötthöz járnak ki, ez az elmúlt évek átlagánál kevesebb. A családok helyzete nagyon változó, egyre többen élnek a létminimum alatt, rájuk még inkább odafigyelnek a védőnők.

 

- Sokan nem tudják beszerezni az apró gyermekruhákat, tápszereket, nekik ismerősökön keresztül szedjük össze ezeket. De volt olyan tehetősebb család, aki azt mondta, bevásárol a rászorulóknak, s velünk szeretné eljuttatni nekik adományát – tájékoztatott Harcsa Péterné.