A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hol legyen az Eötvös József Gimnázium kollégiuma? - ez a kérdés is felvetődött a testületi ülésen

A képviselő-testület október 26-án tartotta rendes ülését, melyen összesen huszonkilenc napirendi pont került szóba. Az ülés elején két sürgősségi indítványt tárgyaltak, majd a költségvetési rendelet módosítását vitatták meg. Michl József polgármester tájékoztatott, hogy az önkormányzatnak nincsenek napi problémái, likviditási gondjai.

 

Elhangzott, hogy néhány projekthez szükséges önerővel nem rendelkezik az önkormányzat, ám folyamatban van például a Deák Ferenc utcai szociális alapellátó intézmény bővítése, mely jövő hónap elejére el is készül.

A költségvetést tartani tudja az önkormányzat, s várhatóan jövőre is így lesz. Sürgősséggel tárgyaltak az Eötvös József Gimnázium kollégiumának állapotáról, mely a legnagyobb vitát váltotta ki.

 

A volt piarista rendházban működő intézmény műszaki állapotát szakértőkkel vizsgáltatta meg a fenntartó Tatai Városkapu Zrt. A szakértői vélemény kimondja, hogy több veszélyt okozó szerkezet is található az épületben, javítani kellene a tetőt, a tartószerkezeteket, a villamos-hálózatot. Mindez háromszáznegyvenmillió forintba kerülne, ez az összeg nem áll rendelkezésre. Éppen ezért a kollégium számára új helyet kell keresni. Berczelly Attila, a Tatai Városkapu Zrt. vezérigazgatója a testület előtt elmondta, hogy komoly tárgyalásokat folytatnak az Esély Alapítvánnyal és a megyével is, hogy megfelelő helyet találjanak a diákoknak.

 

A távhő ügye ismét felmerült. Először a saját termelésű energianövények termelésére tett előterjesztés során. Horváthy Lóránt alpolgármester elmondta, hogy kísérleti jelleggel, először negyven hektárt telepítenének, ezzel költséget takaríthat meg a város és biztonságosabban, megújuló energia felhasználásával működhetne a távhő. Szavazott a testület arról is, hogy támogatja a Távhőszolgáltató Kft. pályázatát, melyet a cég távvezeték korszerűsítésére nyújt be.

 

Tájékoztató hangzott el a kórházi laboratórium működéséről. A polgármester tájékoztatott, hogy komoly kórház-átalakítási folyamat indul el hazánkban. A megyei kórházak januártól a minisztérium fennhatósága alá kerülnek, később pedig a kis kórházak is állami fenntartásúak lesznek. Jó esély van arra, hogy létrejöjjön egy telephelyen a kórház és a rendelőintézet is.

 

A képviselők arról is döntöttek, hogy az 1956-os emlékmű, a Szabadság kapuja, a régi helyén marad, a körforgalomnál, áthelyezésének ügyét elvetették.