A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

SZŰRŐVIZSGÁLATTAL AZ EGÉSZSÉGÉRT

Azok a Tata településen lakó 45-65 év közötti hölgyek, akik az elmúlt két esztendőben nem vettek részt mammográfiás vizsgálaton , 2011. októberében névre szóló meghívót kapnak mammográfiás szűrővizsgálatra A vizsgálat időpontja: 2011. október 26-tól a behívólevélen megadott időpontban

A vizsgálat helye: KEM Szent Borbála Kórház, Mammográfia Tatabánya, Dózsa György út 77. Törődjünk egészségünkkel és vegyünk részt a szűrővizsgálaton!

 

 

Egészségünk megőrzése érdekében, amit az emlőszűrésről tudni érdemes

 

Az egészség megőrzésének többféle módja ismert ma már. Tudnunk kell azonban, hogy nem elegendő egészségesen táplálkozni, mozogni, kerülni a dohányzást és az alkoholfogyasztást. Figyelnünk kell egészségi állapotunkat is, melynek egyik lehetséges módja a szűrővizsgálat. A szűrővizsgálatokkal elkerülhető több súlyos daganatos megbetegedés, illetve korán felismerve jó eredménnyel gyógyíthatók. A népegészségügyi célú, célzott szűrővizsgálatoknak egyik fontos jellemzője, hogy behíváson alapul.

 

Néhány gondolat az emlőszűrésről:

A kétévenként esedékes szűrővizsgálat a 45-65 éves hölgyeket érinti. A szűrővizsgálat célja, hogy az emlők röntgenvizsgálatával felderítse a még nem is tapintható rendellenességeket. A vizsgálat rövid ideig tart, a szükséges adatok rögzítése után a szakasszisztens az emlők megtapintását követően felvételeket készít az emlőkről. Az emlők összenyomása – ami a jól értékelhető képek készítését szolgálja – csak ritkán okoz kisebb kellemetlenséget. A behíváson alapuló emlőszűrés kétévenként esedékes, ajánlott azonban havonta figyelemmel kísérni az emlők állapotát és ha bármilyen elváltozást észlelünk, forduljunk orvoshoz. A vizsgálat rövid ideig tart, gyakorlatilag kockázatmentes és általában fájdalmatlan. Bíztatjuk tehát azokat, akik kézhez kapják az emlőszűrésre szóló behívólevelet, hogy éljenek a szűrővizsgálat lehetőségével.

 

 További, részletes információ kérhető: Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály Tel.: 34/ 522-511