A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az önkormányzat és magánszemélyek is adakoztak, hogy a mentők munkáját segítsék

Új eszközökkel gyarapodott a tatai mentőállomás összesen 1,2 millió forint értékben. Az eszközöket több adományozótól kapták a mentőszolgálat munkatársai, melyet ünnepélyes keretek között adtak át. Az adományozók között volt a tatai önkormányzat, mely 800 ezer forint értékben segítette a mentőszolgálat munkáját, a Pletykafesec kávézó, a Pneu-Trade Kft, valamint tatai magánszemélyek.

 

Az adományokból elsősorban a gyermekmentéshez szükséges újraélesztő-készülékeket szerezték be a mentőállomás munkatársai, hogy minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak segíteni.

 

Neuberger József, a tatai mentőállomás vezetője elmondta, hogy Tatán évente körülbelül húsz esetben fordul elő, hogy újra kell valakit éleszteni. Nincs a környéken gyermek-rohamkocsi, és ezeknek az eszközöknek a hiányában nem tudták volna megfelelően ellátni a kicsiket. - Ritkán van rájuk szükség, de akkor nagyon kell – mondta Neuberger József.

 

Az adományból mentőtáskákat és egy úgynevezett oktatófantomot is beszereztek. Erre azért van szükség, mert a mentési protokoll két-háromévente változik és az újraélesztést igen szigorúan be kell gyakorolniuk a mentőápolóknak és az orvosoknak egyaránt.

 

A tatabányai mentőszolgálat részére adományozott egy tatai személy ötszázezer forint értékben motoros szívóberendezést. „Ica néni” már nyolcvanon túl van, s húsz éven át gyűjtötte a pénzt, melyet erre a nemes célra szánt.

 

Az önkormányzat minden évben elkülönít egy összeget a mentőállomás és a tűzoltóság számára.

- A támogatásból vásárolt eszközökkel vagy fejlesztésekkel nemcsak az ott dolgozók munkáját, hanem valamennyiünk közérzetét, biztonságérzetét növelhetik, életünket óvhatják meg – mondta Michl József polgármester.