A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Sikeres Világ Gyalogló Nap és IVV-túra Tatán

Ha október első szombatja, akkor Világ Gyalogló Nap és IVV-túra Tatán immáron már 12. éve! A Tatai polgármesteri hivatal és a megyei természetbarát szövetség közös túráján három távot is választhatott a 184(!) jelentkező az edzőtábor főbejáratánál, 2 km-5 km és 10 km volt a kínálat.

 

Jöttek szép számmal a túrázók az ország sok részéből, a családok, gyerekkocsisok is. Akik a 10 km-t választották, azok az Öreg-tó partján zsíros kenyér-ellátásban is részesültek. A rendezők kétszer fordultak a kenyérboltba utánpótlásért.

 

Az a pár túrázó, akinek nem jutott, a célban kapta meg a finom falatokat kárpótlásként. A legnagyobb létszámmal jelentkező Vértes Volán szakosztály csoport Schefferné Czirok Verától, az új tatai ifjúsági és sportreferenstől díszes serleget vehetett át. Horváth Zoltán főrendező a kerék-sorsjegy fő propagálója több mint 50 támogató jegyet értékesített, melyekkel akár 3 sorsoláson is nyerni lehet december végén, Húsvétkor és a Tatabánya-Vértesszőlős-Tata kerékpárút tervezett átadásán a jövő ősszel.

 

A Magyar Szabadidősport Szövetség pólókkal támogatta a Világ Gyalogló Napot. A túrázók többsége úgy búcsúzott Tatától, hogy jövőre márciusban és októberben is újra eljönnek a tatai Öreg-tavi és Cseke-tavi gyaloglásra, túrázásra.

 

 

Horváth Zoltán főrendező