A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A TeSzedd!-ben Tatán is takarítottak - mások helyett

Mindenféle korosztályt megszólított az országos szemétszedő akció Tatán is. Mintegy százan csatlakoztak az önkéntes várostakarításhoz a TeSZedd! mozgalom napján - a többségük általános iskolás volt, s kísérő tanáraikkal húztak kesztyűt kezükre. Nem maguk után, hanem mások helyett takarítottak! Olyan lelketlen és lelkiismeretlen szemetelők és környezetszennyezők helyett, akik azt hiszik, saját maguknak nem ártanak azzal, ha nem vigyázzák a földet, a vizet, a levegőt.

 

Gyűjtötték a szemetet az Öreg-tó környékén, az Újhegyben, a a Bánhídi dűlőben, a feketeváros-Remeteség környékén, Agostyánban, a Szélescsapáson és a Fényes fasorban. A Kőkúti Általános Iskolából érkeztek a legtöbben, s a Magyar Posta dolgozói közül is szervezetten alkottak egy csapatot. Megtelt 200 darab 60-70 literes zsák, Agostyánból pedig három kisteherautónyi illegálisan elhajigált használt gumiabroncsot szedtek össze, tájékoztatott Jungwirthné Bús Erzsébet, a Tatai Városgazda Kft. ügyvezetője.

 

 

Tavasszal, a Föld napján is tartottak helyi szemétszedő akciót, de sajnos, a szemét újra és újratermelődik. A gyerekek szemléletének megváltozásában bízhatnak a jövő iránt aggódó felnőttek, ez a szomorú tapasztalat. Ezúttal az idősebb generációk többsége nem veszi komolyan, hogy veszélybe sodorjuk a Földet, életterünket, amelyet máris hulladékhegyek borítanak az óceán mélyétől a magas hegyek csúcsáig.

 

 

A TeSzedd!-akcióban összegyűjtött hulladékot az oroszlányi regionális szemétlerakóba szállította el a Városgazda Kft. a kihelyezett konténerekből.