A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Gerendás Péter és Turczi István volt az ünnepi könyvhét vendége

2011. június elején régóta nem tapasztalt eseményen vehettek részt a tatai könyvbarátok. A 82. Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok keretében, a Líra Könyves-hálózat és a Magvető Könyvkiadó közös kirakodóvásárt rendezett a művelődési ház előtt. Minden újdonságot elhoztak Tatára s a könyvheti kedvezmények itt is érvényesek voltak. Ígéretet kaptunk, hogy több akár több napra is kitelepülnek, ha igényünk lesz rá!

 

Eközben folyt a készülődés a Vízimalom teremben a vendégművészek fogadására. Délután 4 órakor a könyvhét ünnepi megnyitó szavait Michl József, Tata város polgármestere, országgyűlési képviselő mondta, s köszöntötte a vendégeket: Turczi István költőt, lapkiadót – van-e ki e nevet nem ismeri Tatán?-, aki a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár szervezésében zenés irodalmi műsorral jött hozzánk. Nem egyedül érkezett: barátját Gerendás Péter előadóművészt hozta magával, akinek muzsikája osztatlan tetszést aratott.

 

A költő vendég sokat és szellemesen mesélt az egybegyűlteknek, s Márkusné Sinkó Ildikó igazgatónőnek, aki faggatta az eltelt esztendő eseményeiről. Érzékletes képekkel szólt a világban tett utazásairól, személyes ismerőseiként emlegetett sok ismert, híres alkotót, baráti vendégeskedésekben volt része, számtalanszor az elmúlt évben a világ számos pontján. Itthon sem pihent: új kötettel jelentkezett a könyvhétre, melyet a helyszínen meg lehetett vásárolni, s a műsor végén készségesen dedikálta a példányokat az olvasóknak.

Élvezetesen adott elő, s a történetek, versek között egy-egy dal emelte a hangulatot.

A műsornak valódi koronája volt a záró műsorszám, melyben kiváló énekesi kvalitásai mellett még zenei humorát is megcsillogtatta Gerendás Péter előadóművész. Méltó ünnepi programban volt része városunk érdeklődő polgárainak, reméljük, jövőre is hasonló, színvonalas rendezvénnyel ünnepelhetjük ismét az Ünnepi Könyvhetet! S. N.