A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Társadalmi megbecsülést hoz az új törvény a pedagógusoknak

Mint minden évben most is a Magyary Zoltán Művelődési Központban rendezték a pedagógusnapi köszöntést Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Zrt. szervezésében. A pedagógusnap kiváló alkalom arra, hogy az egész évi munkát összegezzék, a jövőbe tekintsenek és egy kicsit felüdüljenek a tatai oktatók, nevelők.

 

Az egybegyűlteket Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester köszöntötte, majd Michl József országgyűlési képviselő, polgármester mondott ünnepi beszédet. A polgármester beszédében megköszönte a pedagógusok munkáját, s kitért a jövőbeni változásokra, melyeket az országgyűlés kíván törvénybe iktatni.

 

- Az új pedagógus-életpályamodell társadalmi megbecsülést is hoz majd a tanároknak – szögezte le Michl József.

 

Ez alkalommal emlékeztek meg a nyugdíjba vonuló tanárokról is. Idén a Kőkúti Iskolából Molnár Mihályné és Miskey Pálné hagyják el a katedrát sok-sok év után, az Eötvös József Gimnáziumból pedig Tatai-Tóth András mond búcsút az iskolának.

 

Itt adták át gránitdiplomáját Jeney Armandnénak is, aki 1935-ben végezte el a kalocsai Irgalmas Nővérek Óvóképző Intézetét, majd óvónőként dolgozott több évtizeden keresztül Tatabányán. Az idős hölgyet családja is elkísérte, hogy tanúi lehessenek eme különleges pillanatnak.

 

A program további részében dr. Zacher Gábor toxikológus főorvos, a budapesti Péterffy Sándor utcai kórház osztályvezetője tartott előadást East Balkán – egy tragédia margójára címmel. A főorvos elmondta, hogy a magyar fiatalok közül minden harmadik kipróbált már valamilyen kábítószert. Dr. Zacher Gábor felhívta a pedagógusok figyelmét a fiatalkorú és a felnőttek közötti beszélgetések fontosságára, a bizalom kialakítására. A komoly témákat könnyed szórakozás követte: a Jazz and More énekegyüttes sokféle műfajú dallamokat adott elő a tatai pedagógusoknak.

 

Tata Város Önkormányzata a városban dolgozó minden pedagógus részére tanári zsebkönyvvel kedveskedett.