A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Sporttörténelmi esemény zajlott városunkban

A közelmúltban a Kőkúti Iskola udvarán álló multifunkcionális sportsátor rangos nemzetközi és magyar szempontból sporttörténelmi eseménynek adott otthont. A napokban megalapításra kerülő Magyar Ballhockey Szövetség Tatán rendezte ebben a sportágban az alapító tornáját I. Városkapu Magyar Kupa néven.

 

A ballhockey a floorball, a gyeplabda és a jégkorong sportágak sajátosságait ötvözi magában, és mivel Kanadából származik ez a csapatsport, így ez utóbbival mutat szorosabb rokonságot. Európában Csehországon és Szlovákián keresztül terjedt el és a tatai tornával úgy tűnik, hogy hazánkban is meghonosodik.
Az I. Városkapu Magyar Kupán tíz csapat vett részt, hét férfi és a hölgyek is három csapattal képviseltették magukat.

 

Női csapatok helyezései:

1. Ferencváros

2. ARES HC

3. MTK

 

 

Férfi csapatok helyezései (magyar kupa):

1. Jászberény

2. Oroszlány

3. Dunaújváros

4. Tatai Öreg-tavi Polipok

5. ARES HC

6. Tatapák

 

A Hungarian Open bajnokságot a Szlovákiából érkezett HKL-MJM Petralka csapata nyerte meggyőző fölénnyel, amely nem is csoda, hiszen több, a világ elitjéhez tartozó játékos is eljött a tatai tornára.

A tataiak két csapata ezért kifejezett elismerést érdemel, hiszen a tömegsport szinten jégkorongozó fiaink ezen a hétvégén próbálták ki először a ballhockey sportágat és aktív jégkorong válogatott játékosokkal felálló csapatokkal vették fel a versenyt.

Novák „Nocsó” János a Tatapák csapat vezetője elmondta, hogy a délutáni mérkőzésekre már jobban belerázódott legénysége a ritmusba, de a kemény tempó és az üközések bizony próbára tették őket. A tatai fiúk , sőt a csapat nevéből következően apák, nagy reménységgel tekintenek a jövőbe, hogy télen a sportsátorban a „mezítlábas hoki” után, az imádott sportágukat, a jégkorongot is játszani tudják, mert a nap végére az öreg csontok és izületek megérezték az aszfalton való játék utóhatásait.
A Tatapák csapat összeállítása: Lendvai Győző és Lendvai Viktor, Torma Sándor és Torma Martin, Kaposi Zoltán, Miklós Norbert, Klausz László, Novák „Nocsó” János.

A másik tatai csapat, az Öreg-tavi Polipok, az egykori OB II. jégkorongcsapat gerincét adó játékosokból és fiaikból került ki.

Pavelka Zoltán a nemzeti ballhockey válogatott edzője elismeréssel szólt mindkét tatai csapat teljesítményéről és Zalavári Milóst, a „polipok” játkos-edzőjét meghívta a júniusban Pozsonyban megrendezésre kerülő világbajnokságra készülő válogatott keretbe.
A nap végén pedig megköszönte, hogy Tata otthont adott a rendezvénynek és, hogy a Tatai Városkapu Zrt. és a Kőkúti Általános Iskola oroszlánrészt vállalt a színvonalas szervezésben.

 

(Tatai Városkapu Zrt.)