A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Szélescsapásra május végén beköltözik a Városgazda Kft.

A város széli Szélescsapásnak nevezett részen jó ütemben haladnak a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. telephelyének építési munkálatai. A főépület ízléses, igényes, a csarnokot jutányos áron sikerült megszerezni. Jungwirthné Bús Erzsébet ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint május 31-ére tervezik a hivatalos átadást. A város gazdálkodó cége sokadik telephelyére költözködött, mire előnyös megállapodással szert tettek erre a jelenlegi helyszínre. A Páhy László által tervezett téglaépületnek a hagyományos anyagok adják meg esztétikumát: fa nyílászárók, süttői kőburkolat, cseréptető, tradicionális formák jellemzik.

 

- Már most tudjuk, hogy a tervezett 110-120 millió forintos költségvetésűre tervezett beruházás jóval alacsonyabb összeget emészt fel – hangsúlyozza Horváthy Lóránt alpolgármester. Jungwirthné Bús Erzsébettel járják végig a területet, ahol élénk munka folyik. A Városgazda Kft. negyven saját dolgozója és 38 közfoglalkoztatottja közül sok a szakmunkás, így belső munkaerővel, olcsóbban oldják meg az építkezést. A téglaépületben sok helyütt már kész a burkolat, a falfestés, persze minden az energiatakarékosság jegyében a legkorszerűbben tervezett és kivitelezett. A szociális helyiségek, öltözők, kis étkező ugyanolyan esztétikus, mint a vezetők irodái.

 

- Az 500 négyzetméteres csarnokot felszámolás révén sikerült megvásárolnunk – újságolja az ügyvezetőnő, ami óriási megtakarítást jelent! A 40 millió forint helyett 14 millióért vették meg az elemeket, négymilliónál kevesebbe került az összeszerelés, a betonalapot a hajdani baromfiistálló helyén csupán kiigazítani kellett. Természetesen szigetelik ezt az építményt is, leválasztanak egy kisebb padlásteret is belőle, ide helyezik a ritkábban használatos városi eszközöket: karácsonyi díszítést, egyebeket. Alul a téli és nyári gépek kapnak helyet, körös-körül hat kamera őrzi a telepet. Az építkezéshez felhasználják az elbontott régi Bartók Óvoda elemeit, a tetőt például kompletten újra tudják alkalmazni! Az Által-ér mellől kivágott éger- és nyárfák széles deszkaként felszeletelve várnak sorsukra, itt semmi sem vész kárba! Van, mi hasznos, van, mi szép – s gyakran a kettő egyszerre.