A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Folytatódik a Szülők Akadémiája a Bartók Óvodában

Április 2-án, szombaton 9 órától Dr. PÁLHEGYI FERENC pszichológus, ny. főiskolai tanár előadásaival folytatódik az új Bartók Béla Óvodában, a tatai szülőknek gyermeknevelésről, önismeretről szóló továbbképzése.

 

Az előadások témája: Életünk lenyomata gyermekeink lelkén (A család légköre hogyan befolyásolja a gyerekek lelki fejlődését? A házastársi kapcsolat hatása a gyerekekre. Viselkedési és kommunikációs minták szerepe. A válás következményei. Mennyire lehetnek szülő-pótlékok a nagyszülők? Mire való a korlát? (Kell-e és szabad-e fegyelmezni? Mi a különbség a fegyelmezés és a büntetés között?) Önértékelés és útkeresés a serdülőkorban (A serdülőkor válsága: "Kik közé tartozom?" Énkép és önértékelés. Út az egocentrizmusból a szocio-centrizmus felé.)

 

Egy – egy szemeszter három előadásból és egy beszélgetésből tevődik össze. A rendezvény alatt, ha igény van rá, gyermekfelügyeletet biztosítanak a rendezők.

 

A rendezvényre azokat a párokat várják a szervezők, akik szeretnék tudatosabban megélni házasságukat, nevelni gyereküket, akik igénylik a szülői szerep jobb megvalósításához a segítséget.