Megtartotta alakuló ülését az új képviselő-testület

Október 13-án szerdán tartotta alakuló ülését az újonnan megválasztott önkormányzati képviselő-testület a városháza dísztermében. A Helyi Választási Bizottság elnöke, Markos Anikó ismertette az önkormányzati választásokon a testületbe jutott képviselők nevét. Az egyéni választókerületekben az alábbi személyek kaptak képviselői mandátumot:

 

1. Dinga László Fidesz-KDNP

2. Kovács Attila Fidesz-KDNP

3. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna Fidesz-KDNP

4. Kaszál József Fidesz-KDNP

5. Horváthy Lóránt Fidesz-KDNP

6. dr. Varga András Fidesz-KDNP

7. Borsó Tibor Fidesz-KDNP

8. Brunner Sándor Tiszta Közéletért Egyesület

A polgármester Michl József (Fidesz-KDNP) lett.

A kompenzációs listáról Gerébi Ákos (MSZP), Király István (Jobbik), Szabó Gyula (Tiszta Közéletért Egyesület) szerzett mandátumot.

 

A választási bizottság közleménye után a képviselők és Michl József polgármester letették esküjüket. Az ülést Dinga László korelnök vezetésével folytatták. A napirendi pontok között szerepelt a polgármester illetményének megállapítása, az alpolgármesterek megválasztása. Az új testületben a korábbi alpolgármesterek, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Horváthy Lóránt folytatják munkájukat.

 

A szót Michl József polgármester vette át, aki megköszönte a választók bizalmát, majd ismertette programját. Mint mondta, a Magyary-terv szerint elkezdett munkát kívánja folytatni. Kifejtette, hogy  az elmúlt négy esztendőben a testület munkája a tatai családok életének segítése mentén folyt, s a jövőre vonatkozóan is kötelezettségnek tekinti ezt. Elmondta, hogy a korábbról áthúzódó projektek megvalósítását is szem előtt tartják mint például az Angolpark megújítása, a Kossuth tér rehabilitációja, a bölcsőde bővítése, a szociális alapellátó intézmény fejlesztése, a Jázmin Iskola energiaracionalizálása.

 

Michl József tájékoztatott, hogy a munkahelyteremtést kiemelten kezeli az önkormányzat, ennek érdekében több céggel is tárgyalnak, melyek a tatai ipari parkba hoznák telephelyüket. A következő négy évben mintegy 500-700 új munkahelyet kívánnak a városban teremteni. Elmondta, hogy nem terveznek adóemelést, ezzel szemben az adózók körét szeretnék bővíteni. Fontos feladat még a tatai polgármesteri hivatali munka minőségének további emelése, cél, hogy a tatai polgárok a lehető leggyorsabban és legpontosabban kapjanak kérdéseikre választ.

- Minden tataira számítunk a munkában – hívta fel a figyelmet a polgármester.

 

Programjának ismertetése után Michl József közölte, kezdeményezi, hogy az önkormányzat az iszapkárosultakat kétmillió forinttal segítse, melynek egy részét a 2010-ben eddig fel nem vett polgármesteri költségtérítés, a másik részét pedig a polgármesteri tartalék fedezi.

 

Az első rendes ülését várhatóan október utolsó szerdáján tartja az új testület.