A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Egy település - egy család - Hermannéknak segít Michl József

 

Michl József tatai polgármester, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője elsőként csatlakozott frakciója  kezdeményezéséhez, amely az Egy település - egy család akció során nyújt segítséget. A dunaszentmiklósi Hermann család házának a teljes egészébeni újjáépítési költsége előteremtését vállalta a polgármester-képviselő.

 

A Parlament kereszténydemokrata frakciójának tagjai az árvízkárosultak megsegítésére vállaltak személyes közreműködést adakozásképpen. Mivel Komárom-Esztergom megyét is sújtotta az ár- és belvíz, ezért megyebéli település egy családjának megsegítéséről határozott Michl József. A dunaszentmiklós polgármester, Pogrányi Pál javaslata alapján a megcsúszott löszfal következtében teljesen lakhatatlanná vált Hermann család házának újjáépítésében közreműködik a politikus. A gyűjtés, az új telek kiválasztása, a tervezés, építkezés összehangolása során szintén önkéntes munkában nyújt segítséget Horváth Zoltán Zsolt, Dunaszentmiklós alpolgármestere.

 

Magánszemélyeket, cégeket, válllalkozásokat kér fel az adományozásra Michl József, s a pénz mellett természetbeni juttatásokat is köszönettel fogad. Építőanyag, bútorzat, használati tárgyak, munka - mind szóba jöhető segítség. Hermann Sándor kőfaragó, egykori 300-szoros NB 1-es labdarúgó feleségével és az idén egyetemi diplomát szerző felnőtt lányával lakik egy házban. Sokat szépítgették, építgették a takaros otthont, amelyre az esőzés következtében lényegében ráomlott a Dunaszentmiklósra bevezető főút. Jelenleg nincs a községnek hivatalos útja, kerülőúton közlekednek, emiatt folyamodik a polgármester segítségért a lehetséges helyeken és fórumokon. Már jelentkeztek támogatók, az új ház tervezését adományként elvállalta egy tervezőiroda.