A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az egészségügyben dolgozók munkája hivatás és szolgálat

Az idei Semmelweis-napi ünnepségen Michl József polgármester a köszönet szavai mellett némi mentegetőzéssel állt a tatai egészségügyi dolgozók elé. Tervben áll több éve új kórház és rendelőintézet építése, de ekkora beruházás egyelőre álomnak tűnik. Robozné Schőnfeld Zsuzsanna alpolgármester és dr. Laky Zoltán kórházigazgató főorvos köszöntötte a városban tevékenykedő valamennyi egészségügyi szakembert, s dicséreteket, jutalmakat adtak át. A város nevében oklevelet nyújtott át a polgármester Bohács Gyuláné dr. Lévai Irén gyógyszerésznek, aki 50 éve végzi áldozatos munkáját a tatai Kossuth téri patikában.

 

A tatai Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház és Rendelőintézet két épülete két különböző század építési stílusának nyomait hordozza magán, s a mai szempontok szerint mindkettő elavult mint egészségügyi célokat szolgáló építmény. A külsőre szépséges kórház valaha bank volt, a klasszicista forma szemet gyönyörködtető, így képzelünk el a léleknek is felüdülést nyújtó szanatóriumot! A várkanyarban álló rendelőintézet a 20. század második felének terméke, látványnak semmitmondó, s noha csaknem száz évvel ifjabb, mint a kórház, itt is számos kifogással élnek a használóik. Egyébként pedig mind a fenntartó, mind a város és az intézmények vezetői a számukra rendelkezésre álló pénzből igyekeznek a legjobbat kihozni a "hozott anyagból". A Semmelweis-nap kitüntettetjei az átlagos kötelességteljesítésen túl is többet adtak magukból, szakértelmükből, empátiájukból az elvártnál.

 

Az Árpád-házi Szent Erzsébet Szakkórház Rendelőintézetben igazgatói dicséretben részesítette:

dr. Auth Éva, urológus adjunktus

dr. Eigner György, oaztályvezető főorvos

Földing Valéria, takarítónő

Horváth József, munkaügyi referens

Kerekes Ferencné, labor szakasszisztens

Klausenberger Krisztina pszichiátriai szakápoló

dr. Kövesdi Mária, neurológus főorvos

dr. Lázár Róbert, belgyógyász főorvos

dr. Lizanec Péter, szülész-nőgyógyász főorvos

Takó Béla, gépkocsivezető

Tarcsa Krisztina, könyvelő

Tárnok Ágnes, adminisztrátor

Tóviziné Túri Magdolna, intenzív terápiás szakápoló

Nagy József, karbantartó

Fekete Tiborné, ápoló

 

25 éve az egészségügyben dolgozó címet kapott:

Feketéné Martin Anikó, oktató

dr. Landesz csaba, adjunktus

 

A "Gyermekbarát város" program keretében megvalósult együttműködés és közös munka elismeréseképpen fejezte ki köszönetét a város a Tatán tevékenykedő gyermekorvosoknak:

dr. Boda Mária

dr. Kálovics Erzsébet

dr. Németh Ágnes

dr. Szabó Dénes

dr. Szalay Margit

dr. Varga Mária

dr. Válóczi János