A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Hernádi ismét a dobogón

A tatai autóversenyző szinte centikkel maradt le a második helyről Dobsinán, ám összetettben így is vezeti a FIA Hill-Climb Challenge R1 mezőnyét. Ismét az esős időjárás tréfálta meg Hernádi Lászlót az FIA Challenge hegyi gyorsasági versenysorozat szlovákiai állomásán.

 

A rendkívül hosszú, csaknem hét kilométeres dobsinai pályán a tréningeket szakadó esőben, a versenyt azonban már száraz pályán rendezték. A tatai versenyző szoros küzdelemben végzett a harmadik helyen. A Mitsubishi Lancer EVO VIII-assal versenyző Hernádi az első futamban komoly hátrányba került az élen végzett, Skoda Fabia WRC-t vezető szlovák Drotarral szemben, a Subaruval száguldó cseh Jaromir Maly előnyét azonban még behozhatta volna. „Az első felfutáshoz képest a másodikban öt másodperccel jobbat sikerült elérni, így sajnáltam, hogy az elsőben nem sikerült eltalálni a beállításokat.

A dobsinai pálya sosem tartozott a kedvenceim közé, hiszen több kilométer nyílegyenes szakaszon kell versenyezni, így nem a technika, hanem a gyorsaság, a teljesítmény a legfontosabb” – értékelt Hernádi, majd hozzátette: A tizenkét pontot jelentő harmadik hely fontos eredmény, hiszen idén ismét szeretné megnyerni a sorozatot.

 

Eredmény:

Dobsinsky 2010 FIA Hill-Climb Challenge 1,Igor Drotár SK Skoda Fabia WRC 5.59.940 2.Jaromír Maly CZ Subaru Impreza Sti 6.16.482 3.Hernádi László H Mitsubishi Lancer EVO VIII 6.19.936 FIA Hill-Climb Challenge R1 1,Hernádi László H Mitsubishu Lancer EVO VIII 39p 2,Dusan Neveril CZ Lola B 03/50 32p 3,Jaromír Maly CZ Subaru Impreza Sti 30p