A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Múzeumok éjszakája borkóstolóval, lakomával

Előzetes adatok szerint közel 450 ezer látogatója volt az idei Múzeumok Éjszakájának országszerte, azaz idén mintegy húsz százalékkal többen voltak kíváncsiak arra, mit tartogat számukra "ez az éjszaka, amely mindig más, mint a többi..."

 

Tatán is rendkívül sokakat vonzott a Kuny Domokos Megyei Múzeum által a június 19-iki éjszakára szervezett programfüzér: a TIT Posztoczky Károly csillagvizsgálót és múzeumot közel 200-an látogatták meg, míg a Görög-Római Szobormásolatok Kiállításán 419-en tették tiszteletüket.

 

Szombaton a csillagvizsgálóban délután négy órától éjfélig távcsöves csillagászati bemutatón vehettek részt az érdeklődők, valamint látványos, korabeli műszerekkel csillagászati méréseket végezhettek Hősök a csillagokban címmel Schmidtmayer Csaba a Kuny Domokos Múzeum munkatársa tartott előadást a virrasztani vágyóknak.

 

A Görög- Római Szobormásolatok Kiállításának épületében késő délután múzeumpedagógiai foglalkozásra jöhettek a fiatal múzeumlátogatók: az Utazás a görög mitológiába című drámapedagógiai foglalkozás iránt is nagy volt az érdeklődés. Lévai Ádám képgrafikus korabeli jelmezben vezette be a látogatókat a görög és római mitológia misztikus alakjainak birodalmába, miközben Kövesdi Gáspár gitárművész színvonalas aláfestő zenét szolgáltatott. A tárlat megtekintése után az érdeklődők megízlelhették a borokat és megtekinthettek egy római lakomára terített asztalt.