A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ötven éve az egészségügy szolgálatában - Bohács Gyuláné gyógyszerész

Bohács Gyuláné, Irénke a Kossuth téri gyógyszertár tulajdonosa, aki immáron ötven éve szolgálja az egészségügyet a megye legrégibb patikájában. A jubileum alkalmából Tata alpolgármestere, Robozné Schőnfeld Zsuzsanna gratulált és köszöntötte a szakembert, aki 1960-ban kezdte pályáját.

 

Bohács Gyuláné asszisztensként került a Kossuth téri gyógyszertárba tizennyolc évesen. Az egyetem elvégzése után is itt maradt és ötven éve ugyanazon a helyen dolgozik, ami manapság igen ritka dolog. A hatvanas években csak három gyógyszertár volt a városban, és jóval kevesebb számú gyógyszer volt forgalomban. Mára ez igencsak átalakult: sok a generikus készítmény és megszámlálhatatlan fajta táplálék-kiegészítőt is kínálnak – tájékoztat Irénke. Jelenleg hét patika működik Tatán, ez ügyeleti szempontból éppen jó, hiszen így a hét minden napján más ügyel.

Manapság nem könnyű a patikusoknak! Most inkább a menedzser-szemlélet uralkodik ezen a téren, s a patikák igyekeznek plusz szolgáltatásokkal kedvezni a betegeknek. Ilyen például a vércukorszint, - koleszterinszint, - vérnyomásmérés.

 

- Mi is igyekszünk a vevők kívánságainak megfelelni, ha külön kérésük van, beszerezzük az óhajtott terméket – mondja Irénke, s hozzáteszi, hogy nehéz körülmények között kell gazdálkodniuk a gyógyszertáraknak, hiszen néhány éve nagymértékben csökkent a gyógyszerek árrése. És persze mindig adódnak váratlan kiadások.

 Irénke a nehézségek ellenére nem adja fel, amíg teheti, az egészségügy érdekében munkálkodik. Nem nagy a körzet, amit ellátnak, hiszen egy háziorvos és két gyermekorvos működik itt. Ismerik az ide járó betegeket, s szívesen adnak tanácsot, ha arra megkérik őket. A négy fővel működő gyógyszertár kollektívája már harminc éve együtt van, igen jó csapat alakult itt ki.

 

Tata Város Önkormányzata tisztelettel gratulál Bohács Gyulánénak és jó egészséget kíván további munkájához.