A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Élménydús évzárás a Kálvária Utcai Óvodában

Művészeti hét keretében próbálhatták ki magukat a tatai Kálvária Utcai Óvodába járó gyermekek és szüleik egyaránt. Az óvoda új pedagógiai programjában ugyanis a művészeti tevékenységre különösen nagy hangsúlyt fektetnek.

 

 

- Szeretnénk az óvodások egyéni képességeit fejleszteni – tájékoztatott Görözdiné Vojnits Klára intézményvezető, majd így folytatta:

- Az elmúlt héten minden nap tartottunk valamilyen érdekes foglalkozást számukra, s ezt hagyományteremtő szándékkal tettük. Szeretnénk a jövőben minden tanévet hasonlóképpen zárni. A héten csodálatos élményeket kaptunk – mondta.

 

Volt népzenei koncert, népihangszer-bemutató, táncház, mesemondás, kézműves délután, korongozás. A programok délután három és öt óra között zajlottak, így a szülők, ahogy érkeztek a csemetékért, rögtön be is kapcsolódhattak az alkotásba. Sokan mind a két órát kihasználták, hogy gyermekükkel együtt tevékenykedjenek, erre az időre egy kicsit elfelejthették a mindennapok rohanását. De persze a lényeg, hogy a gyerkőcök is határtalan élvezettel próbálták ki a hangszereket, barkácsoltak, korongoztak.

 

A másik figyelemreméltó kezdeményezés, hogy a gyerekeket egy rövid túra keretében olyan helyekkel ismertetik meg a városon belül, ahova szüleikkel vélhetően nem jutnak el. Az első állomás a Szent Tamás forrás volt, ahova az aprócska hátizsákos csoport ellátogatott. Ennek hollétét még a tataiak közül is kevesen tudják, pedig festői a környezete. - A gyerekekről visszasugárzó öröm minket is feltöltött, ezek a boldog pillanatok nagyon sokat jelentenek nekünk, pedagógusoknak is. Köszönjük az önkormányzatnak a rendezvény megvalósításához nyújtott támogatást – mondta Görözdiné Vojnits Klára.

 

A Kálvária Utcai Óvoda több mint száz gyermeket lát el, s a nyáron az ügyeletes óvoda szerepét is ők töltik be július 5-től 30-ig.