A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Horváthy Lóránt ismét a sportszövetségek élén

Tisztségújító közgyűlést tartott a Komárom-Esztergom Megyei Sportszövetségek Szövetsége (KEM SZÖSZ), amelyen Horváthy Lórántot, aki 13. éve áll a szervezet élén, újabb négy évre megválasztották elnöknek.

 

A 31 sportági szakszövetséget magába tömörítő KEM SZÖSZ a megye legnagyobb civil szervezete, amely a tagság érdekképviselete mellett szerteágazó szervezési feladatokat is ellát. A Megyeházán tartott fórum voltaképpen nem sok izgalmat tartogatott. Horváthy Lórántot, aki egyben Tata alpolgármestere, egyhangúlag szavazta meg a plénum újabb négy évre elnöknek. Ezzel már negyedik ciklusát kezdi meg a népszerű sportvezető. Annál több izgalom maradt az elnökségi tagok választásánál. Végül László Imre (Tata), a megyei sakkszövetség elnöke, a komáromi Budai István, a szabadidősport elnöke, Szabó Ferenc (Tatabánya), a fogyatékkal élők szövetsége elnöke és Cserna András (Tatabánya), a megyei tájfutószövetség vezetője lett a befutó.

 

A felügyelő bizottságba választották a tatai Szappanos Istvánt (megyei kézilabda-szövetség), az esztergomi Zrínyi Miklóst (kick-boksz-szövetség) és a tatabányai Steiner Gabriellát (tekeszövetség).

 – Köszönöm a közgyűlés bizalmát, és köszönöm a régi elnökség munkáját, egyben bízom benne, hogy az új „vezetőséggel” tovább haladunk a megkezdett úton – mondta megválasztása után Horváthy Lóránt. – Sportszövetségünk megítélése egyre jobb, tartalmas négy esztendőn vagyunk túl. Gazdálkodásunk kiegyensúlyozott, és a jövőben is így kell lennie. Készülnünk kell arra, hogy a magyar sport szervezeti rendszerében átalakulás várható, remélhetőleg más lesz a sport állami megítélése. Az elmúlt esztendőkben bebizonyosodott, hogy a megyei sportirányítás rendszerére nagy szükség van. Jól tudom, nehéz manapság a sportszervezetek működése, nem könnyű előteremteni az anyagiakat, és ebben is segíteni akarunk a jövőben. A különböző pályázatokon való részvételt szakképzett pályázatíró segíti majd, ha igényt tartanak rá a szövetségek. Mellette keressük még a további lehetőségeket is.