A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A kincs maga a gyermek a Kincseskert Óvodában

A Piros Óvoda immáron új, korszerű külsőt kapott, s színe sem piros már. Többek között ez is indokolta a névváltoztatást, melynek következtében ezentúl Kincseskert Óvodának hívják.

 

Ezen alkalomból és a szokásos zöld nap apropóján rendeztek vidám műsort a művelődési házban.

A megjelenteket Michl József országgyűlési képviselő, polgármester köszöntötte.

 

Várady Zoltán főiskolai tanár nyitotta meg az ünnepséget, aki elmondta: már az óvodában is fontos a nemzettudat fejlesztése, az állami, egyházi és vallási ünnepek megismertetése a gyermekekkel, természetesen koruknak megfelelő szinten. A jeles napok közül például a március 15-ike és augusztus 20-ika mindenképpen az, melyet a ők is megértenek. Ezeket el is játszhatják, akár színpadi produkciók is kerekedhetnek belőlük. A felkészítés pedig már az óvodapedagógusok feladata. A Kincseskert Óvodában mindez kiválóan működik, az intézmény pedagógiai programjában nagy hangsúlyt kap a hagyományőrzés, a természeti értékek védelme.

Az óvoda udvarán „kincses sziget” is létrejön majd, ahol a kicsik kedvükre alkothatnak - tájékoztatott Gira Tamásné óvodavezető. Itt akár az alkotómunkában is elmélyülhetnek, míg a többiek „lógnak” a mászókán vagy róják a köröket az udvaron.

 

A kilencedik zöld napon az óvodások bemutatták azokat a hagyományőrző játékokat, énekeket, mondókákat, melyeket az év során tanultak. Produkciójukat saját maguk és szüleik, nagyszüleik is élvezték.

 

A műsort követően pedig egy vidéki premiernek nevezhető esemény is történt: Bartos Erika: Bogyó és Babóca könyvsorozatának rajzfilmváltozatát tekintették meg a csöppségek. A könyveket már szívükbe zárta az óvodás generáció, s most remélhetőleg a film is kedvenccé válik. „A rendszerváltás óta nem készült kortárs író mesekönyvéből rajzfilmsorozat. Bartos Erika mesealakjai az elsők, amik széles körben képesek megszólaltatni a gyerekeket” – mondta a film egyik készítője, M. Tóth Géza.

A szereplőknek Pogány Judit kölcsönzi a hangját, az aláfestő zenét pedig az Alma zenekar szolgáltatja. A tatai gyerekek az elsők között láthatták a már elkészült epizódokat.