A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Suli-Könyv Kft. nyolcszáz iskolát lát el tankönyvvel tatai bázisáról

A Suli-Könyv Kft. a tatai ipari parkban működteti logisztikai központját, melyet európai uniós támogatással hozott létre.  A cég nemrégiben ünnepelte a létesítmény befejezését. A Suli- Könyv Kft. nyolcszáz iskolának szállít tankönyvet és száz kiadóval áll kapcsolatban. A tatai ipari parkban 5426 négyzetméteres területen szolgálja ki raktáráról az ügyfeleket.

 

Safranek László, ügyvezető igazgató elmondta, hogy tíz ember dolgozik a logisztikai központban, nyáron viszont negyven diákkal kiegészül a létszám. – 2008 decemberében nyújtottunk be a Gazdaságfejlesztési Operatív Program uniós kiírására pályázatot logisztikai központunk fejlesztésére.

A beruházás összköltségének harmincöt százalékát, 68 millió 833 ezer forintot ítélt meg számunkra az irányító hatóság. Így aztán mintegy 202 millió forintból tudtuk bővíteni raktárkapacitásunkat, valamint raktári és anyagmozgatási technológiánkat. – Hihetetlen, hogy milyen sok könyv elfér ebben az épületrendszerben.

 

A Tatai Ipari Parkban három éve működő kft. munkáját önkormányzatunk figyelemmel kíséri, és csak dicsérni tudjuk törekvéseiket – hangsúlyozta Horváthy Lóránt alpolgármester az ünnepélyes alkalom kapcsán.

– Itt egy helyen minden tankönyvet megkaphatnak az iskolák, nem kell azokat fáradtságos úton több helyről beszerezniük. Meglepettem látom, hogy milyen sokféle szakkönyvvel is rendelkezik a raktár. Ezek a Suli-Könyv Kft. nagy erényei, ráadásul iparűzési adójával nagyban hozzájárul önkormányzatunk bevételi forrásaihoz. Azt is megtudtuk Safranek Lászlótól, hogy évente mintegy ötmillió tankönyvet raktároznak itt, aztán az iskolák (középiskolák és felsőoktatási intézmények is) megrendelésére szortírozzák a könyveket, és ki is szállítják számukra. Az oktatási intézmények még a nyilvántartást nagyban segítő számítógépes programot is kapnak a cégtől.

– Továbbra is a kitaposott utat járjuk – búcsúzott a szolid ünnepség végén Safranek László. – Minél jobb szolgáltatásra törekszünk, és minden felhajtás nélkül, csendben dolgozunk a jövőben is. A környezetkímélésre továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk, ezért többek között kibővítjük napelemes rendszerünket.