A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Mezőgazdasági összeírás 2010. június 1-21. között

A Központi Statisztikai Hivatal a 2010. évi XXIV. törvény alapján 2010. június 1. és június 21. között az ország valamennyi településén általános mezőgazdasági összeírást hajt végre.

Az összeírás feladata, hogy átfogó képet adjon a döntéshozóknak és a gazdálkodóknak egyaránt a mezőgazdaság jelenlegi szerkezetéről és az ágazat szereplőinek helyzetéről.

Az összeírás kiterjed a földhasználat, a növénytermesztés, az állatállomány részletes feltérképezése mellett a mezőgazdaságban foglalkoztatottak összeírására, mezőgazdasági szolgáltatások nyújtására és igénybevételére, valamint a mezőgazdasági termelési módszerek számbavételére is.
A gazdaságokat a földrajzi helyükkel kell azonosítani, ezért a helyrajzi számra, vagy a területalapú támogatások esetében meghatározott MEPAR-azonosítóra szükség van az összeírás során.

Az uniós és hazai jogszabályok értelmében adatot kell szolgáltatni az olyan mezőgazdasági tevékenységet folytató háztartásoknak, akik az összeírás eszmei időpontjában (2010. június 1-jén)

  • mezőgazdasági hasznosítás alatt álló termőterületet használnak, vagy
  • mezőgazdasági haszonállatot tartanak, vagy
  • intenzív kertészeti termelést, illetve gombatermesztést folytatnak, vagy
  • mezőgazdasági szolgáltatást végeznek.

A termelőket, egyéni gazdaságokat szakszerűen felkészített összeírók keresik fel és személyes beszélgetés során töltik ki a kérdőíveket. Az összeírók személyre szóló sorszámozott igazolvánnyal rendelkeznek.

Az összeírást törvény írja elő, így a kérdésekre a válaszadás kötelező.

CsatolmányMéret
PDF ikon mezogazdasagi_osszeiras_2010.pdf21.13 KB

copyright: Bálint György