A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új vezetőséget választott Tata Város Diákönkormányzata

A Városháza dísztermében rendezte tisztújító ülését Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) október 1-én.

 

A diákönkormányzat testületébe Tata közigazgatási határán belül működő, minden OM azonosító számmal rendelkező, egyházi és állami közoktatási intézmény jogosult két diákot delegálni. A delegált tagokból felépülő képviselő-testület saját tagjai közül választja ki a diákpolgármestert és a diák-alpolgármestereket a középiskolás valamint az általános iskolás tagok közül. A TAVIDÖK tisztségviselőinek mandátuma egy évre szól, így minden ősszel újra megválasztják őket.

Rigó Balázs alpolgármester a Városházán elmondta: - A diákönkormányzat elmúlt évekbeli tevékenységének az eredménye, hogy ilyen aktív a diákság városunkban, hiszen látják azt, hogy van értelme ebben a közösségben dolgozni. Ez a munka elsősorban élményt jelent a fiataloknak, s nem egy plusz feladatként élik meg, mivel a munkájuk során tartalmasan töltik a szabadidejüket, tapasztalatokat szereznek, és sok helyre eljuthatnak.

Kelemen Anna leköszönő diákpolgármester, aki az elmúlt két évben vezette a TAVIDÖK-öt, a jövőben is segíteni fogja a diákéletet és tapasztalataival támogatja majd az új vezetőség tevékenységét.

Dr. Varga András a Humán és Ügyrendi Bizottság elnöke a témával kapcsolatban úgy nyilatkozott: - A diákönkormányzat munkája azért is fontos, mert a jövőben is  szükség lesz új vezetőkre, és egyáltalán nem mindegy, hogy milyen vezetőket nevel ki ez a nemzedék. Feltételezhető, hogy azok a gyerekek, akik most aktív szerepet töltenek be a TAVIDÖK-ben, a jövőben is irányító szerepekben fogják megállni a helyüket a közösségeikben, s már most megtaníthatjuk nekik, hogy a vezetők szerepe a szolgálat.

A Városházán lezajlott szavazás eredményeképpen a 2020/21-es tanévben Tata Város Diákönkormányzatának diákpolgármestere Bátki Piroska, aki a  Református Gimnázium tanulója. Általános iskolás diák-alpolgármesternek Keresztes Balázst (Vaszary János Általános Iskola), középiskolás diák-alpolgármesternek pedig Lévai Dominikot (Eötvös József Gimnázium) választották meg a tisztújító ülés résztvevői.

Bátki Piroska, Tata frissen megválasztott diákpolgármestere, aki már az elmúlt egy évben is aktív tagja volt a diákönkormányzatnak elmondta, mindig is szerette a szervező és a közösségi munkát, szívesen segít ahol tud, és diákpolgármesterként most nagy lehetőséget lát abban, hogy támogassa a helyi fiatalságot.

Gratulálunk a TAVIDÖK új vezetőségének és tagjainak, sok sikert kívánunk feladataikhoz az új tanévben!