A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megkezdődött a Keszthelyi úti játszótér átépítése

Teljesen megújul a Keszthelyi úti játszótér, amelynek megkezdődött az újjáépítése. A helyszínen Tata Város Önkormányzata július 17-én tartott sajtótájékoztatót.

 

Magyarországon 1999-ben kezdődött meg a szigorú játszótéri szabványok bevezetése, akkor még csak ajánlásként, majd később vált kötelezővé a szabványoknak megfelelő játszóterek kialakítása. Tatán 2001 augusztusában készült el az első, szabványoknak megfelelő játszótér a Keszthelyi úton, amely abban az időben különlegesnek számított, például kiemelkedő volt az ütéscsillapító használat, hiszen a játszótéren gumiburkolat volt. Az elmúlt 19 évben néhány elemet többször kellett már cserélni a fő játékon, így az megérett a cserére.

Michl József polgármester a helyszínen elmondta: - A körzet önkormányzati képviselője Robozné Schőnfeld Zsuzsanna és Purgel Zoltán alpolgármester közösen kérték, hogy az elavult városi játszóterek megújulhassanak, így került sor a közösségi terek korszerűsítésének sorában most erre a helyszínre. A városvezető hozzátette: - Tavaly elkészült az Építők parkja, nemrég adtunk át egy grundpályát a Bacsó Béla úti lakótelepen, hamarosan elkezdődnek egy másik grundpálya építési munkái a Kazincbarcikai úton, és már folyik a tervezése egy pumpapályának is.

Robozné Schőnfeld Zsuzsanna a sajtótájékoztatón kiemelte: - Sok család, sok gyermek él a játszótér környezetében, és ez a terület nagyon közkedvelt. 2008 óta a Gyermekbarát Város programban kiemelt cél, hogy a helyi fejlesztések szolgálják a tatai gyermekek igényeit, segítsék a szabadidejük eltöltését, és fejlődésüket, ebben a gondolatsorban szerepel a játszótereink felújítása, és újak építése is.

A Keszthelyi úti játszótér különleges, színes gumiburkolattal lesz ellátva, melyen a víz, a zene és a virág szimbólumai fognak szerepelni-mondta el a helyszínen Páhi Cecília kertépítő és zöldfelületfenntartó szakmérnök. Emellett az újjáépítés után a téren helyet kap egy mászókombináció, egy bölcsőüléses és egy lapülőkés hinta, egy forgó, egy libikóka és egy 3x3-as homokozó is.

Mürkl Levente, az Önkormányzat Környezetvédelmi és Városüzemeltetési Irodájának vezetője úgy nyilatkozott: - Megvizsgálták, hogy kik használják leggyakrabban a játszóteret, így elsősorban a 6-12 éves korosztálynak szóló eszközöket fognak telepíteni, de a náluk kisebbek is találnak majd nekik szóló játékokat, például bölcsőhintát a felújítás után. A homokozó fölé napvitorla kerül majd, emellett a helyszínen jó a vízvételi lehetőség, így a meleg nyári napokon is biztonságosan használható lesz a tér.

Mivel a területre egy színes játszóteret terveztek, a Talentum Iskola ifjú művészei és művésztanárai is segítenek majd a végső arculat kialakításában, a padok és a rugós játszóeszközök lefestésével. A játszótér néhány héten belül elkészül, és újra birtokba vehetik a gyerekek.

A helyszín megújítási munkáinak előkészítését és a bontást a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. végzi, a kivitelező a Kobold 2003 Kft.