A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Lehet jelentkezni a „Virágos balkonok, virágos kertek” pályázatra

A Magyar Turisztikai Ügynökség „Virágos balkonok, virágos kertek” címmel hirdet pályázatot. Május 15. és július 1. között várják azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári- és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket.

 

 

 

A negyedszázadosnál is hosszabb múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, idén, a pandémiás körülményekhez igazodva átalakul. A verseny 27 éves fennállása alatt még egyszer sem maradt el, így idén, a helyzethez alkalmazkodva is megrendezésre kerül a pályázat, csak egy különleges formában. 2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítések kerülnek elismerésre, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa.

Pályázni összesen 6 db balkonkerti/előkerti fotóval és egy legfeljebb 400 karakteres leírással lehet, 2 kategóriában („Legvirágosabb balkon” és „Legvirágosabb előkert”). A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján: palyazat.viragosmagyarorszag.hu.

A verseny fővédnöke Borbás Marcsi, a szakmai zsűri tagja Bálint Gyuri bácsi és számos neves kertészeti szakember, akik kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet díjazzák majd 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között. A közönség is szavazhat kedvenceire, mindkét kategória 3-3 legnépszerűbb pályázata 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyer.

A pályázati felhívás a csatolt mellékeltben olvasható.

További információk:

www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu

www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu/versenyfelhivas

www.viragosmagyarorszag.hu

www.facebook.com/viragosmagyarorszag/