A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az idősek megsegítésére fordítja az 1%-os adófelajánlásokat a Máltai Szeretetszolgálat

Kedves Támogatónk, Partnerünk, Barátunk!

 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat bentlakásos intézményeiben élő idős emberek március 8. óta nem léptek ki a kapun. A látogatási tilalom miatt vendégeket sem fogadhatnak, hosszú ideje csak az őket ellátó dolgozókkal találkoznak. Ebben a helyzetben munkatársaink szerepe is átértékelődik, már nem csupán ápolók, vagy szociális munkások a máltai otthonban, személyes jelenlétük jóval többet jelent a bent élő időseknek. Ők most már a második családjuk.

Az ország számos pontján több mint kétezer idős emberről gondoskodunk intézményeinkben és rajtuk kívül még további ezrekről, akiket otthonukban segítenek munkatársaink és önkénteseink. A járvány során átalakult tevékenységeink között talán ez most a leghangsúlyosabb, hiszen a ránk bízott idősek vannak a legnagyobb veszélyben.

Most az ő nevükben kérjük támogatásukat. Forrásainkat, köztük az adó 1%-ából befolyó bevételt ebben az évben az idős embereket segítő programjainkra koncentráljuk. Kérjük, hogy ne hagyják veszendőbe menni adójuk egy százalékát, lehetőség szerint támogassák ily módon is a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot. Ehhez nem kell mást tenni, mint az adóhivatal honlapján (https://eszja.nav.gov.hu) belépve a kitöltő felületen beírni az alábbi adószámot: 19025702-2-43.

Minden egyes felajánlás konkrét segítséget jelent, s a rendelkezőknek is fontos lehet, hogy tudják: ezzel egy igazán fontos ügy támogatóivá váltak.

Segítségüket köszönjük:

Győri-Dani Lajos

Magyar Máltai Szeretetszolgálat

ügyvezető alelnök