A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Köszönjük a PCR gép megvásárlásához beérkezett tatai adományokat!

Ahogyan arról már korábban tájékoztatást adtunk, egy hónappal a kezdeményezés elindítása után, a koronavírus tesztelésére alkalmas PCR készülék bekerült a Becton Dickinson gyár erre a célra átalakított speciális laboratóriumába. A BD szakemberei a segédberendezésekkel együtt a mérőgépet sikeresen beüzemelték, az összes szükséges laboratóriumi folyamatot kialakították és az elmúlt héten elindultak az első koronavírus tesztek a kórházban vett mintákkal.

 

A Hilltop Neszmély Zrt. április elején azzal a kéréssel fordult a környékbeli vállalkozókhoz, hogy anyagi lehetőségeik szerint támogassák a berendezés megvásárlását. A kezdeményezéshez az elsők között csatlakozott Bencsik János országgyűlési képviselő és Tata Város Önkormányzata, mely lehetőséget biztosított arra, hogy a Takarékbank Zrt.-nél vezetett számlájára fizethessék be adományaikat a helyi vállalkozók és a tataiak. A kezdeményezés nagy sikert aratott és a tesztgép megvásárlásához a tataiak jelentős összeggel járultak hozzá, hiszen összesen 6.185.000 forintot sikerült önkormányzatunknak összegyűjtenie. Ez az összeg részben magánszemélyek, részben gazdasági társaságok felajánlásából jött össze. A gyűjtés fő kezdeményezője, a Hilltop Neszmély Zrt. 500.000 forint összegű támogatást nyújtott, s természetesen Tata Város Önkormányzata is részese volt az összefogásnak.

Köszönjük az önzetlen támogatásokat, mellyel a tataiak is jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy a járvány térségünkre gyakorolt hatását minimalizáljuk és életünk minél előbb visszatérjen a megszokott medrébe!