A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Május 4. és 6. között egyirányú lesz a közlekedés a Tanoda térnél

A kormány oktatási akciócsoportja április 9-én tette meg javaslatát az érettségi lebonyolításának módjára, amit a kormány április 15-én fogadott el. A döntés értelmében az idén írásbeli érettségi vizsgákat tartanak. A kormány május 4. és 21. között jelölte ki az írásbeli érettségi vizsgák időpontját.

 

A személyes kontaktusok minimalizálása miatt, valamint annak érdekében, hogy az Eötvös József Gimnáziumban tartandó érettségi helyszínére minél gyorsabban, könnyebben tudjanak a tanárok és a diákok személygépkocsival eljutni, illetve ott megállni, az érettségi első három napjának idejére, vagyis 2020. május 4. és 6. között a Tanoda térnél egyirányú lesz a közlekedés a Fazekas utca felől a Kálvária utca irányába az Eötvös utcai kereszteződésig. Így egy sávot párhuzamos parkolóként használva megállhatnak a gépjárművek. Az egyirányú útszakasz a Piarista rendház bejárója után kezdődik, így a rendház nagy parkolójához érkezők (illetve a csatlakozó kis utcában lakók) el tudják  hagyni a Fazekas utca felé a területet, nekik nem kell körbejárni. Az útcsatlakozás után az Eötvös utcáig a gimnázium irányában lesz egyirányú az útszakasz. A csatlakozó utcáknál a kötelező haladási irány táblát kitesszük, illetve a lejövő irányban letakarjuk a táblákat. Az Eötvös utca után a Kálvária utca marad kétirányú. A mellékelt rajzon látható a forgalmi rend változás.

Az ideiglenes forgalmi rend 2020. május 4-én reggel 6.00 órától 2020. május 6-án 16.00 óráig lesz érvényben.

Kérjük a környéken lakók türelmét és figyelmét, hogy ne a megszokott rutin szerint vezessenek, és nagyon figyeljenek a kihelyezett táblákra. Felhívjuk arra is a figyelmet, hogy az érintett terület továbbra is korlátozott sebességű övezet, vagyis 30 km/h a megengedett legnagyobb sebesség és minden útkereszteződésben a jobb kéz szabály szerint kell elsőbbséget adni!