A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az önkormányzat is segíti a tatai érettségi vizsgák lebonyolítását

Csak írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek a koronavírus-járvány miatt május 4-től a kormány döntése alapján. A központi támogatás mellett Tata Város Önkormányzata is segíteni fogja a helyi vizsgák lebonyolítását.

 

Májusban kizárólag azoknak lesz lehetőségük érettségit tenni, akiknek a továbbtanulás miatt erre szükségük van, ez hazánkban mintegy 83 ezer diákot érint. Az írásbeli vizsgák a nagyobb tárgyakból nem reggel nyolckor, hanem kilenckor kezdődnek, ezzel is szeretnék elkerülni, hogy a diákok egy időben utazzanak a nyolc órára munkába érkezőkkel. Egy tanteremben legfeljebb tízen lehetnek majd, és legalább másfél méteres távolságot kell tartani. Szóbeli csak azon tárgyaknál lehet, ahol nincs lehetőség írásbelire. Minden épületben kötelező fertőtlenítés lesz, és igény esetén a diákoknak, a pedagógusoknak maszkot, ahol szükséges, kollégiumi elhelyezést is biztosítanak, de egy szobában csak egy diákot lehet majd elhelyezni.

Michl József polgármester április 20-i sajtótájékoztatóján a témához kapcsolódóan a Városházán elmondta: - az állami feladatellátást kiegészítve, az önkormányzat is szeretne segítséget nyújtani, ezért már egyeztettek is a tatai középiskolákkal. A város egyrészt segít a vizsgákat megelőző fertőtlenítési munkákban, mind fertőtlenítőszerek biztosításával, mind pedig munkával, valamint abban is, hogy igény szerint a diákokat eljuttassák otthonaikból a vizsgahelyszínekre. Michl József hozzátette: - ha szükséges, védőfelszereléseket, például maszkokat is adunk az intézményeknek, hiszen nagyon fontos, hogy a gyerekeink a lehető legnagyobb biztonságban legyenek és, hogy ebben a különleges évben ez a különleges érettségi is sikeres legyen.