A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tájékoztató kormányhivatali és járási hivatali ügyfélfogadásról 03.17.

A Tatai Járási Hivatal, Tata Város Önkormányzata számára megküldött tájékoztatása alapján, a magyar kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletével Magyarország egész területére veszélyhelyzet kihirdetéséről rendelkezett, és számos járvány-megelőző intézkedést foganatosított, amelyek a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalt továbbá az önkormányzatokat is fokozottan érintik.

 

Mindezek alapján a járvány-megelőző intézkedések megtétele a kormányhivatali és a járási hivatali ügyfélszolgálatokon is elengedhetetlen.

Fentiek figyelembe vételével kérik, hogy az állampolgárok a Kormányhivatalt valamint a Járási Hivatalt kizárólag akkor keressék fel személyesen, ha az ügyintézés feltétlenül indokolt, elektronikus úton nem intézhető és halasztást nem tűr.

A Kormányablakok 2020. március 18-tól csak előre lefoglalt időpontban fogadnak ügyfeleket. További információ az interneten a mo.hu, kormanyablak.hu oldalakon, valamint telefonon, az 1818-as kormányzati ügyfélvonalon kapható.

A fenti rendelet hatálybalépésétől a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek, így a veszélyhelyzet idején a lejáró okmányok meghosszabbítása sem szükséges.

A tájékoztatás szerint a települési ügysegédek a veszélyhelyzet idején is látogatják a településeket, azonban ügyfélfogadást nem tartanak. A veszélyhelyzet idején a települési ügysegédek kizárólag az állampolgároktól a Polgármesteri Hivatalban átvett és összegyűjtött kérelmeket továbbítják a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal részére.