A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Éves jelzőrendszeri tanácskozást tartottak a Szociális Alapellátó Intézményben

A Szociális Alapellátó Intézmény Család és Gyermekjóléti Szolgálata február 27-én rendezte éves jelzőrendszeri tanácskozását a Szociális Alapellátó Intézményben.

 

Az éves szakmai tanácskozásra a tatai jelzőrendszeri tagok kaptak meghívást, többek között az önkormányzat képviselői, a gyermekjóléti alapellátást és a szociális alapszolgáltatást nyújtó szolgáltatások fenntartói, a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi ellátást biztosító intézmények valamint a gyámhivatal munkatársai.

Németh-Zwickl Nikoletta a Szociális Alapellátó Intézmény igazgatója elmondta: - jogszabályi kötelezettség szerint február 28-ig a jelzőrendszeri tagoknak találkozót kell szervezni, amelynek alapján március végéig intézkedési terveket készítenek a településekre vonatkozóan. A tanácskozáson a résztvevők tájékoztatás kapnak arról, hogy milyen jelzésekkel, jelzésszámokkal dolgoztunk az elmúlt években, és milyen problémákkal találkoztunk.

A tagok visszajelzései, észrevételei alapján hatékonyabban tudják továbbfejleszteni a jelzőrendszer működését. Nagyon fontos, hogy az információk egymás között gyorsan cserélődjenek, illetve a személyes kapcsolatok is erősödjenek – nyilatkozta  Németh-Zwickl Nikoletta, hozzátéve, hogy a gyakorlatban mindenki jelzőrendszeri tag, aki emberekkel foglalkozik, az állampolgároktól kezdve a közintézményeken át a hatóságokig. A jelzés arról szól, ha egy kiskorú veszélyeztetett körülmények között él, elhanyagolják, bántalmazzák, de vonatkozik ez a felnőttekre is.

Az ellátotti kör szépen bővül, ám továbbra is fontos, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a Szociális Alapellátó Intézmény szolgáltatásait és tudomást szerezzenek arról, hová fordulhatnak problémák esetén. Ezért az intézmény idén olyan programokat szervez, amelyekkel a tataiak és a kistérségben élők felé nyitnak, így hatékonyabban és gyorsabban segíthetnek olyan családoknak, amelyeknek támogatásra, segítségre van szüksége.