A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Diák-közmeghallgatást rendeztek a Városházán

A Városháza dísztermében december 10-én került sor a hagyományos, éves diák-közmeghallgatásra, melyre városunk általános iskoláiból érkeztek a gyerekek.

 

A közmeghallgatás célja, hogy a kisdiákok szervezett formában mondhassák el  véleményüket az őket is érintő tatai ügyekről a képviselő-testület tagjainak és a polgármesternek, s így a városvezetés is első kézből kapjon információkat a korosztály igényeiről, javaslatairól.

Michl József polgármester a közmeghallgatáson elmondta: - minden évben az a célunk, hogy kötetlenül tudjanak találkozni a tatai gyerekek a városvezetéssel, ezért a diák-közmeghallgatásra a képviselő testület tagjai is meghívást kapnak. Ezeken a találkozókon bemutatjuk a fejlesztéseinket, a terveinket és meghallgatjuk a legkisebbek igényeit, kéréseit. Nagyon fontos, hogy a gyerekek elmondják azt is, amit ők vállalnak, hiszen egy település fejlődése mögött mindig közös munka van, és mindenkinek számít a véleménye. A polgármester hozzátette: - A Gyermekbarát Város program, az önkormányzat együttműködése a diákönkormányzattal és a gyerekekkel mind kiemelten hozzájárultak ahhoz, hogy Tata idén elnyerte az UNICEF Gyerekbarát Település díját.

A Tata Város Önkormányzata által szervezett eseményen Michl József tartott tájékoztatót a legújabb fejlesztésekről és a Gyermekbarát Város program tervezett lépéseiről. Ezt követően a diákok mondták el véleményüket a városról, az őket érintő projektekről, valamint javaslatokat fogalmaztak meg a jövőre.  A helyszínen többen pozitív példaként említették a tatai játék, sportolási és közösségi programlehetőségeket, a megújult Építők parkját valamint a szabadtéri sportparkokat. Emellett a gyerekek felvetették többek között újabb sportesemények megszervezésének lehetőségét, a szemetelés, a szelektív hulladékgyűjtés és a környezetvédelem kérdéseit, valamint további játszótéri fejlesztések ötleteit is.