A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az utolsó EB futam-Hernádi László beszámolója

A horvátországi Buzetban rendezték az utolsó EB futamot. Ez a számomra kedves versenyhelyszín egy technikás pályának ad otthont, ahol az elmúlt 20 évben mindig rajthoz álltunk.

Ennek a futamnak nagy tétje volt az egész mezőny számára. Még az európa bajnoki cím is nyitott volt, továbbá számunkra is megnyílt a lehetőség a szlovéniai futamgyőzelem után, hogy az abszolút 6. helyről az 5. helyen álló cseh David Dedeket, aki csak 1 pontra, illetve a 4. helyen álló, McLarennel versenyző Jan Milont, aki 12 pontra állt tőlünk, megelőzzem. A szombati 1. tréningen a 20 éves rutinunknak köszönhetően a 3. legjobb időt autóztuk. Mivel autónk az egész szezon során nagy igénybevételnek volt kitéve és komoly  technikai problémák tünetei jelentkeztek már rajta, nem kockáztattuk, hogy részt vegyünk a 2. edzésen azért, hogy autónk kibírja a vasárnapi versenyfutamokat. A második edzésen a McLarennel versenyző Jan lecsúszott az útról, és csúnyán összetörte autóját, így tovább nőttek esélyeink, hogy az abszolút 4. helyen végezzünk az összetettben. A vasárnapi futamnak így végképp nagy volt a tétje. Mi az öregecske autónkból kihoztuk a maximumot, és a 2. helyen értünk célba. Majd a 2 felfutásban is megőriztük helyünket, így a dobogó 2. fokára állhattunk fel. Mivel Jan Milon szerelői a szerviz kamionjukban lévő tartalék alkatrészekből hibátlan autót varázsoltak az összetört autóból és Jan a 4. helyen ért célba, így őt nem volt esélyünk megelőzni az év végi abszolútban. De David Dedek a nagy tét nyomása alatt az 1. versenyfutam alatt megforgott, és így csak a 8. helyen végzett a buzeti futamon, azt a bravúrt hajtottuk végre, hogy őt megelőzve az 5. helyen zártuk az idei szezont az abszolút bajnokságban.

Mivel az EB díjkiosztóján év végén az első 8 helyezettet díjazzák, a szezon elején idén is azzal a céllal álltunk a sorozathoz, hogy a gazdag nagy csapatok között az első 8-ban végezzünk. A tavalyi abszolút 6. helyünk is óriási bravúr volt, de ezt idén sikerült javítanunk. Így boldogan és elégedetten várhatjuk az olaszországi trentói EB díjkiosztó gálát.

(Szöveg és fotó: Hernádi László).