A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Megnyílt az Idősek Hete

Szeptember 23-án a Magyary Zoltán Művelődési Központban nyitották meg az Idősek Hete programját, mely szeptember 23. és 27. között várja az érdeklődőket.

 

A Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. által szervezett rendezvénysorozat „Miénk a színpad!” címmel a városi nyugdíjas klubok valamint a szőgyéni férfikar fellépéseivel kezdődött, a hét folyamán pedig kirándulással, előadásokkal és gálaműsorral folytatódik majd.

Michl József polgármester a megnyitó kapcsán elmondta: - A program évekkel ezelőtt még Idősek Napjaként kezdődött, aztán mind a tatai nyugdíjas klubok mind pedig az önkormányzat úgy gondolták, hogy érdemes ezt kibővíteni és többnapos programsorozattá alakítani. Az idei rendezvények egyik része az időskor problémáira fókuszál és segít válaszokat találni a mindennapos kérdésekre, például az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadásokkal, a kulturális-művészeti programok, kirándulások pedig jó alkalmat adnak a személyes találkozásra. A közös beszélgetések teret adnak a tapasztalatcserére, a mindennapok örömeinek felfedezésére, egymás megerősítésére - nyilatkozta a városvezető.

Az Idősek Hete programja az EFOP-1.5.2-16-2017-00043 „Humán szolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” c. pályázat keretében valósul meg.