A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Együtt piknikeztek a Kazincbarcikai úti lakótelep lakói

Első alkalommal rendeztek Társasházi Pikniket Tatán a Kazincbarcikai utcai játszótér mellett augusztus 18-án, a Neszmélyi Borút Egyesület támogatásával.

 

A helyszínt kora délután először a lecsófőző versenyen részt vevő csapatok tagjai vették birtokba, akik együtt aprították a zöldségeket és gyújtották meg a tüzeket. Mellettük a közeli társasházak lakói kóstolókon és koncerten vehettek részt, és a legkisebbek is találtak maguknak szórakozási lehetőséget.

Purgel Zoltán a körzet önkormányzati képviselője a pikniken elmondta, régóta terveztek már egy olyan eseményt, amely lehetőséget nyújt a lakótelepen élők számára egy, a nagy fesztiváloknál szűkebb körű találkozásra. A Társasházi Pikniket a jövőben minden évben szeretnék megrendezni, hiszen nagyon fontos, hogy az ott élők közelebbről is megismerhessék egymást, és kiszabadulva a  mindennapok rutinjából, időt szánjanak a találkozásra, közösségük erősítésére.

A helyszínen Michl József polgármester úgy nyilatkozott:- szép hagyományai vannak a városban annak, hogy a tataiak kisebb közösségei összejönnek, találkoznak egy-egy alkalommal. Számos utca szervez a lakói számára évről-évre visszatérő közösségi találkozókat, és örömteli, hogy a társasházakban élők is igénylik ezt, szívesen vannak együtt, és töltenek időt közösen a szabadban.

Az I. Társasházi Piknik programjában  szerepelt lecsófőző verseny, koncertet adott a Helló Pisti zenekar, borkóstolóval készült a Stróbl pincészet, de az érdeklődők egyéb helyi termékeket is kóstolhattak, míg a gyerekeket ugráló vár, arc- és testfestés várta.