A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

140 méteren újult meg a járda a Nagykert utcán

A Nagykert utca, Kocsi utca - Május 1. út közti szakaszán 140 méteren újult meg egy járdaszakasz, melyet már birtokba vehettek az ott élő tataiak. A beruházásról Michl József polgármester és Viczenáné Czégény Ágnes önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót augusztus 12-én.

 

Viczenáné Czégény Ágnes, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen elmondta: - a járda már több évtizedes volt, megérett a felújításra, amit a Nagykert utcán élők is kértek. A 140 méteres járdafelújítás mellett megtörtént a csatlakozó vízelvezetők kiépítése és a korábbi járdát szegélyező növényzet rendbetétele is. A képviselő hozzátette:- ezzel a fejlesztéssel körzetében már a hatodik járdafelújítás valósult meg.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón úgy nyilatkozott: -  elmondhatjuk, hogy mára a Nagykert utca két szakasza is megújult, hiszen a tavasszal befejeződött Kismosó-patak mederrekonstrukciójához kapcsolódva egy új sétány épült ki. Bár a közelmúltban a város több pontján sikerült megújítani egyes járdaszakaszokat, korántsem vagyok elégedett –mondta a városvezető, hozzátéve, hogy Tatán 80 kilométer önkormányzati fenntartású útszakasz van, ebből pedig sok utcában mindkét oldalon van járda, így évek munkájába kerül, míg mindenhol sikerül javítani az állapotukon. Michl József kiemelte, köszönet jár azoknak a tataiaknak, akik családi házaik előtt saját maguk építettek járdát, karbantartják az árkokat, és ápolják ingatlanjaik környezetét.

A közelmúltban befejezett, Nagykert utcai fejlesztés nyomán a járda most már mindkét irányban rácsatlakozik a Május 1. úti járdaszakaszra.