A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Az Év Közszolgálati Dolgozóját is köszöntötte a képviselő-testület

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete június 26-án tartotta soros ülését a Városházán, ahol ezúttal 16 napirendi pontban szavaztak a képviselők.

A napirendi pontok előtt került sor az Év Közszolgálati Dolgozója-díj átadására, melyet hagyományosan minden év júniusában vehet át a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal egy dolgozója. Idén Sárközy Klára szervezési csoportvezető részesült az elismerésben. Sárközy Klára 1977 óta dolgozik a Városházán, amely nem csak jelenlegi, hanem egyben első munkahelye is. Közvetlenül segíti a képviselő-testület, a bizottságok, a nemzetiségi önkormányzatok és a Kistérségi Többcélú Társulási Tanács munkáját, koordinálja és szervezi a különböző választások lebonyolítását. Michl József polgármester az ülés utáni sajtótájékoztatóján elmondta: - Sárközy Klára azon kevesek közé tartozik, akik már több évtizede dolgoznak a hivatalban. Pályáján sokrétű, összetett feladatot lát el, nagyon precíz, pontos, jó kedvű ugyanakkor határozott munkatárs, akinek szívből köszönjük a munkáját.

A városvezető ugyancsak személyesen köszöntötte az MSZP-s Gerébi Ákos önkormányzati képviselőt abból az alkalomból, hogy 25 éve tagja a testületnek, ez idő alatt volt alpolgármester és bizottsági elnök is. Elismerésre méltó, ha valaki 25 éven keresztül dolgozik a testületben. Gerébi Ákos nagyon aktív, precíz, mindig felkészült képviselő társunk, akinek szintén köszönjük a munkáját – fogalmazott Michl József.

A képviselők az ülés elején megemlékeztek a 91 éves korában elhunyt Dr. Vánkos László nyugalmazott belgyógyász főorvosról. Dr. Vánkos László az egyetem utolsó évében érkezett a tatai kórházba gyakorlatra, majd friss végzősként, 1955-ben kezdte orvosi pályáját a belgyógyászaton, és az intézményből is ment nyugdíjba. Tatán kívül a környező településeken is nagyon sokan ismerték és szerették, nem csak szakmai kiválósága, hanem emberszeretete, a betegeihez való empatikus, szeretetteljes hozzáállása miatt is. Dr. Vánkos László 2010-ben „Tata Városáért” kitüntetés ezüst fokozatában részesült, több évtizedes kiemelkedő, lelkiismeretes gyógyító tevékenységének elismeréseképpen. Tata Város Önkormányzata mély részvéttel osztozik a család fájdalmában.

Június utolsó szerdáján a képviselők munkájukat rendelet-alkotáshoz kapcsolódó előterjesztésekkel kezdték, többek között az Építési Szabályzat módosításával, mely részben érinti a Szomódi úti Güntner fejlesztéshez kapcsolódó zöld sáv kialakítását is.

Napirendre kerültek az önkormányzat gazdasági társaságai, a képviselők elfogadták a Tatai Öreg-tó Kft. 2019. évi üzleti tervét, valamint az önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok felügyelő bizottságainak éves beszámolóit. Az ülésen szavaztak a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület 2018-as szakmai és pénzügyi beszámolójáról, valamint a 2019-re vonatkozó szakmai és pénzügyi tervéről. A témával kapcsolatban Michl József hangsúlyozta: - továbbra is fontos cél, hogy mindent elsősorban a tataiaknak építünk, ezért olyan fejlesztéseket kell csinálni, amelyeket a tataiak szeretnek. Az ide látogató vendégek ennek nyomán azt érezhetik, hogy egy olyan közegbe, közösségbe jönnek kikapcsolódni, ahol azért jó lenni, mert a helyiek is jól érzik magukat. Ezt az irányt a jövőben is követni szeretnénk, az önkormányzat pedig komolyan támogatja a Turisztikai Egyesületet, nem csak szakmailag, hanem anyagilag is, hiszen a helyi idegenforgalmi adóból származó bevétel felét a város az egyesületnek adja – nyilatkozta Michl József.

A humánszolgáltatáshoz kapcsolódó előterjesztések sorában szerepelt a Juniorka Alapítványi Bölcsőde és Juniorka Alapítványi Óvoda támogatási kérelme. Az intézmény már hosszú ideje működik Tatán és az önkormányzat minden évben rendszeresen támogatta, támogatja működését. A közelmúltban anyagi nehézségeik adódtak, elsősorban az előírt béremelések miatt, a képviselők pedig arról szavaztak, hogy a hiányzó összeg kifizetésével a város segítséget nyújt a Juniorka Bölcsődének és Óvodának. „Ahogyan eddig, úgy a jövőben is figyeli az intézmény tevékenységét az önkormányzat, és szükség esetén segít. Az óvoda és a bölcsőde biztonságos alapokon áll, még sokáig jól fog működni, a város pedig ott áll mögötte, hogy bármikor segíthesse a munkájukat” – fogalmazott a napirenddel kapcsolatban Michl József.

A Városháza dísztermében június 26-án a képviselő-testület által alapított közalapítványok, a Tata Város Szociális Háló Közalapítvány, a Tatai Mecénás Közalapítvány és a Tatai Televízió Közalapítvány 2018. évi beszámolói is napirendre kerültek, valamint tájékoztató hangzott el az Európai Uniós pályázatokról, projektekről. Az Építők parkjának megújítását szolgáló beruházás hamarosan lezárul, ehhez kötődően július 13-án szombaton egy családi nap várja majd a helyszínen a tataiakat, akik birtokba vehetik és kipróbálhatják az új sportpályákat, sporteszközöket.