A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Tatán rendezett tudományos konferenciát a Fürdővárosok Szövetsége

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége szervezésében Tatán, a Városházán rendezték június 6-án a II. Fürdővárosok Nemzetközi Tudományos Konferenciáját, „Változó fürdővárosok” címmel.

A konferencián több ágazati témában tárgyaltak a meghívott szakemberek, akik  oktatói-kutatói, interdiszciplináris doktorandusz valamint poszter szekciókban tartottak a helyszínen előadásokat.

Prof. Dr. Kerekes Sándor a nyitó plenáris ülés egyik előadója a konferencia kapcsán elmondta: - azért van szükség az ilyen találkozókra, mert hiába van minden szakterületnek szakértője, vannak kérdések, melyekre csak holisztikusan, mindent átfogóan lehet megfelelő válaszokat találni. A konferencia résztvevői különböző nézőpontjaikat osztják meg egymással, és találnak kereszteződési pontokat, melyek nyomán megtervezhetik a jövőt.

A konferencián Michl József, Tata polgármestere mondott köszöntőt, majd a nap folyamán előadások hangzottak el többek között a gyógyfürdő-szolgáltatások fogyasztóiról, nemzetközi jelentőségű fürdővárosaink komplex fejlesztési lehetőségeiről, valamint a külföldi és magyar gyakorlatokról.