A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

16 tatai kisdiák utazott el Liechtensteinbe

Június 3-án este a Vaszary János Általános Iskola 16 kisdiákja indult el busszal az iskola udvaráról a Liechtensteini Hercegségbe, ahol három hétig nyaralhatnak.

25 éve működik egy kezdeményezés a Liechtensteini Hercegség, az ottani Vöröskereszt és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében közép-európai országok részére, melynek nyomán 3 hetes turnusokban 16 fős, 6-10 év közötti gyermekek csoportjai utaznak ki Liechtensteinbe.

Bondor Lajos a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője az utazás kapcsán elmondta: - évről-évre változik, hogy mely városokból utazhatnak el a gyerekek, idén ez a régió következett, de az elsőként megszólított város nem tudott élni a lehetőséggel, így Tatára esett a választás. A nyaralás minden költségét a hercegség állja, és a programokat is ők szervezik. A diákok olyan különleges körülmények között tölthetik el a következő heteket, amely egy életre szóló élményt jelent nekik.

Az induláskor Michl József polgármester kívánt jó nyaralást a gyermekeknek, a városvezető a Vaszary Iskola udvarán úgy nyilatkozott - Korábban is volt már arra példa, hogy tatai gyerekek élhettek ezzel a lehetőséggel, idén a vaszarys diákokra esett a választás, akikre nagyon nagy élmények várnak, mivel korukból adódóan valószínűleg először indultak ilyen hosszú útra, távol a családjaiktól. Nagy köszönet jár ezért a Máltai Szeretetszolgálatnak, hiszen minden bizonnyal felejthetetlen emlékeket szereznek majd a kisdiákok.