Tatán ülésezett a KDNP Önkormányzati Tanácsa

Április 12-én Tatán, a piarista rendház épületében rendezte soros ülését a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) Önkormányzati Tanácsa. A helyszínen a konferenciához kapcsolódva Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, Seszták Oszkár a KDNP Önkormányzati Tanács elnöke és Michl József Tata polgármestere tartott sajtótájékoztatót.

 

A KDNP Önkormányzati Tanácsa és a Szövetség Tatáért Egyesület közös szervezésű, országos önkormányzati konferenciája a „Megmaradás és gyarapodás, közös felelősségünk a keresztény Európa” címet viselte. A KDNP-nek számos fóruma, műhelye, szervezete van, ezek között fontos szerepet tölt be az önkormányzati tanács.

Seszták Oszkár tájékoztatott arról, hogy a tanács újraalakulása óta ez a szervezet második országos konferenciája, melynek közösségépítő, közösségszervező szerepe is van. A konferencián a párt önkormányzati képviselői, külső bizottsági tagjai, polgármesterei, közgyűlési elnökei és alelnökei vettek részt, akiknek a program egyfajta muníciót ad a következő hetek uniós választási kampányához.  Seszták Oszkár hozzátette: - A tanács tagjai a konferencián egy dokumentumot is elfogadtak, amely azt a szándékot, elkötelezettséget hirdeti ki, hogy a hazai településeken, városokban is megerősítik az üzenetet, mely szerint a 2019-es európai parlamenti választás Európa, és az európai keresztény civilizáció megvédéséről szól.

A KDNP Európa iránti felelőssége kapcsán Dr. Semjén Zsolt elmondta: - olyan változást szeretnének, melynek nyomán az unió visszatér az alapító atyák örökségéhez, hiszen az Európai Uniót mélyen elkötelezett kereszténydemokraták alapították a keresztény civilizációra és a nemzetek szuverenitására épülő összefogást megálmodva, ahol természetes a kereszténység védelme, a szuverenitás tiszteletben tartása és a családok támogatása. Ezzel szemben az unió, elsősorban a bürokrácia és az Európai  Bizottság hibás politikája miatt kizökkent a normalitásból, megtagadta keresztény gyökereit, a nemzetek önállóságát és a családokat is. Dr. Semjén Zsolt úgy nyilatkozott: - A KDNP küldetése az, hogy visszatérve a gyökerekhez megvédje a keresztény Európát, és olyan családtámogatási rendszert alakítson ki, amely biztosítja nemzetünk fennmaradását azáltal, hogy Magyarországon magyar gyerekek születnek, és magyar nyelven nőnek fel. Amikor mi Európát védjük, akkor védjük a keresztény civilizációt, a nemzeti szuverenitást és a családokat – fogalmazott a miniszterelnök-helyettes.

A sajtótájékoztatón Michl József polgármester elmondta: - az a munka, amit a különböző települések és a megyék vezetései elvégeznek, az egész országot megerősítő és működtető rendszert biztosít, ezért nagyon fontos, hogy jó szövetségesei és segítői legyenek egymásnak. Tata több önkormányzati szövetségnek is a tagja, és él azzal a hasznos lehetőséggel, hogy a pártszövetségen és kifejezetten a KDNP-n belül is létrehoztak egy önkormányzati tanácsot, hiszen ebben a körben időről-időre meg tudják egymást erősíteni. Ha egy város önmagában áll, akkor meggyengülhet, de ha egy ilyen szövetségben támogatókra talál, akkor lényegesen erősebb tud lenni. A tanács tagjai megoszthatják egymás jó gyakorlatait, tapasztalatait, s emellett önmagában az a gondolat, hogy a hazai önkormányzati világban nagyon sok azonosan gondolkodó polgármester, képviselő dolgozik, szintén biztonságot ad mindenkinek, és megteremti a még szorosabb együttműködés lehetőségét - nyilatkozott a városvezető.

Az eseményt követően Dr. Semjén Zsolt, Seszták Oszkár és Michl József aláírta az Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlás ellenes programját támogató ívet, majd részt vettek a konferencia szakmai programját adó előadásokon.