A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

„Mezők lilioma”- képzőművészeti kiállításra várják az alkotásokat

„Nézzétek a mezők liliomait, hogyan nőnek: nem fáradoznak, nem szőnek-fonnak, mégis, mondom nektek, még Salamon sem volt dicsősége teljében úgy felöltözve, mint egy ezek közül. (Mt 6,28)”

A Kuny Domokos Múzeum és a Mecénás Közalapítvány 2019 nyarán csoportos képzőművészeti kiállítást rendez a tatai piarista rendház kápolnájában.

A piarista kápolna hetven év óta zárt terében tavaly nagy sikerű kiállítást rendeztek „Két világ határán” címmel, a tatai Keresztelő Szent János-szobor kapcsán. Ezúttal már teljesen a szakralitás felé fordulva, a kopott, díszeitől megfosztott templom adottságaihoz alkalmazkodva olyan kiállítást terveznek, amely modern vagy hagyományos módon a szakralitás gondolatköréhez kapcsolódik, a keresztény művészethez illeszkedik. Olyan műalkotásokat várnak, amelyek illenek a helyszínhez, a címben megadott metaforához, annak a teremtett világ szépségére és az isteni gondviselésre utaló gondolatához.

A kiállításra a művészektől maximum 2 alkotást várnak a szervezők (sorozat esetében tesznek kivételt) méretre, technikára való megkötés nélkül. Az alkotás tárgya – ha lazán, szabadon értelmezve is - lehetőleg a megjelölt tematikához kapcsolódjon.

A tavalyi kiállításhoz hasonlóan várják a jelentkezéseket a kiállítandó mű (művek) jó minőségű, nagy felbontású fényképével együtt május 13-ig, a lenti email-címen. A kiállításra a zsűri által beválogatott munkákat június 17-én lehet leadni a piarista rendházban. A kiállítás a Víz-Zene-Virág Fesztivál rendezvényeként június 26-án vagy 27-én fog megnyílni, és szeptember 22-ig lesz látogatható. A kiállítás megnyitóján a zsűri által kiválasztott mű alkotója díjban részesül.

Várják a művészek jelentkezését műveikkel a kereszteloszentjanoskiallitas@gmail.com címen.