A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Szoltantó Szisília: Nógrádi Szofi levelei

Egy második kötet, ami tulajdonképpen az első…hogy is van ez?

Nógrádi Szofi (alias Szakács Zsuzsa, közismertebben „szakizsuzsi”) 50 évesen gondol egyet, s elmegy Szicíliába. Nyelvet tanulni… vagy mégsem? Utazni… de nem a szokásos városnéző turistautat választva…

Nem, ő belelassul  egy helyi család mindennapi nyugis életébe, ahol azért mindig történik valami, mindig van valaki (sosincs egyedül az ember, de nem is akar!), ráérősen felfedezi a rejtett szépségeket (amikor a turisták már elmennek, s lehet is látni vmit, úgy igazán), bepillant a helyi szokásokba, megoszt egy-két receptet, sztorit, életérzést , megél egy szerelmet…(szívecskés, mosolygós ikon).

A könyvtár idei, utolsó könyvbemutatóján megtudtuk, hogy Zsuzsa fejében igazán a „Szoltantó Szisília” című kötet körvonalazódott, utána merült fel, hogy az oda vezető út is érdekes lehet az 50-es Nőknek… meg a velük élő pasiknak, barátoknak, barátnőknek (röhögős ikon).  Erről szólt a tavaly megjelent „Újraföstve” című könyv.

Más a két könyv stílusa, önállóan olvasva is nagy élmény, de érdemes mindkettőt beszerezni magunknak… vagy barátnőnknek…vagy anyukánknak…vagy anyósunknak. Hiszen közeleg a karácsony!

 

Sinkó Ildikó

(Fotók: Móricz Zsigmond Városi Könyvtár)