A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Városházán ülésezett a Kistérségi Társulási Tanács

November 26-án a Városháza dísztermében tartotta soron következő ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács, melynek tagjai öt napirendi pontban szavaztak.

Az ülést a társulás 2019. évi költségvetési koncepciójának meghatározásával kezdték. Ezzel kapcsolatban Michl József, a Társulási Tanács elnöke úgy nyilatkozott: - Az év végének közeledtével költségvetési koncepció készül a kistérség számára, amit minden tagönkormányzatnak, mint a közös kasszába befizetőnek, el kell fogadnia. A koncepcióban már benne vannak a számok, minden település tervezhet tehát velük a saját költségvetésének megalkotásakor. Szintén a megtárgyalt napirendek között szerepelt az ellenőrzési terv a jövő évre vonatkozóan, valamint elkészült a kistérség fenntartásában működő Szociális Alapellátó Intézmény új szervezeti és működési szabályzata is, amit szintén elfogadtak – tájékoztatott Michl József.

Az egyéb napirendi pontok között a helyszínen Vámosiné Illés Márta, a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának vezetője tartott tájékoztatót az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről, Székely Csaba a Szociális Alapellátó Intézmény vezetője pedig a fennálló gyermek- és családvédelmi feladatokról. Dr. Friedrich Gábor r. ezredes, Tata Rendőrkapitányságának kapitányságvezetője beszámolt az aktuális közbiztonsági helyzetről, végül pedig tájékoztató hangzott el a kistérséget érintő  EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosító számú projektről Lőrincz Anita szakmai vezető tolmácsolásában.