A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Ovisok parkoltak a Garázsban

Az Országos Könyvtári Napok keretében kapott meghívást M. Kácsor Zoltán mese- és ifjúsági könyv szerző a Móricz Zsigmond Városi Könyvtár Gyermekkönyvtárába.

A Garázs bagázs sorozat megjelent kötetei az óvodás korosztályt célozzák meg. Az író-olvasó találkozóra, amelyet október 3-án tartottunk, a Kincseskert és a Szivárvány Óvodából érkeztek gyermekek, akik már nagyon várták, hogy ne csak hallomásból tudjanak az íróról, hanem a valóságban is találkozzanak vele.

A gyermekek a kivetített meseképeken keresztül követhették nyomon Turbó Brúnó versenyautó, majd az óvodakerülő úthenger, Henger Henrik történetét. Később kisebb csoportokban egy-egy járművet hanggal és egymás vállába kapaszkodva játszottak el a kicsik, a többiek pedig kitalálták, hogy melyik járműt utánozták. Így pöfékelt egy traktor, vagy így suhant el gyorsan, zzz… hangot adva a széksorok között egy versenyautó.

Valamennyi ovis gyermek jól érezte magát, a végén pedig fájó szívvel búcsúzott Zoltántól. Mostantól talán, amikor az óvodába mennek, útközben a járműveket fürkészik, és egy markoló vagy úthenger látványa eszükbe juttatja ezt az író-olvasó találkozót. Reméljük, így lesz!

A program a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, a könyvtárak-közös tudás-közösségi hozzáférés jegyében valósult meg.

Goldschmidt Éva