A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

A Városházán ülésezett a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács

Október 1-én tartotta első őszi ülését a Tatai Kistérségi Többcélú Társulási Tanács a Városháza dísztermében.

Az ülésen hét napirendi pontot tárgyaltak, köztük egy tájékoztatót a Társulás 2018. évi költségvetésének I. félévi teljesítéséről, és a költségvetés módosításáról. Ezzel kapcsolatban a helyszínen Michl József a Társulási Tanács elnöke elmondta: - a módosítást indokolta, hogy közel 60 millió forinttal emelkedett az állami támogatás összege az eredeti előirányzathoz képest, ami érinti a két kistérségi fenntartású intézményt, a Szociális Alapellátót és a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthonát. Az ülés más napirendi pontjai is kapcsolódtak a két intézményhez. A Tanács tárgyalt a Szociális Alapellátó 2017. évi tevékenységéről szóló tájékoztatóról, valamint szakmai programjáról és szervezeti illetve működési szabályzatáról, emellett pedig a Tatai Kistérségi Időskorúak Otthona elmúlt évi tevékenységéről.

Az ülés napirendjei között szerepelt még beszámoló az aktuális közfoglalkoztatási és egyéb munkaügyi kérdésekről Vámosiné Illés Márta, a Tatai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály vezetőjének előadásában, és Vereckei Judit igazgató tájékoztatója a Tatabányai Tankerületi Központ aktuális feladatairól.

Az ülés végén a Tanács tagjai ismertetőt hallhattak a kistérséget érintő EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosító számú projektről is.