Országos önkéntes akcióhoz csatlakozik Tata

A Tata és Térsége Civil Társulás idén szervezőként csatlakozott a „72 óra kompromisszum nélkül” elnevezésű akcióhoz azzal a szándékkal, hogy Tatán is mozgósítsák az önkéntesség iránt elkötelezett közösségeket, mert a célt kézzelfogható értéknek és támogatandónak ítélik meg.

A felhívással kapcsolatosan szeptember 19-én 15:00 órakor a Magyary Zoltán Művelődési Házban tartanak tájékoztatást az akció szervezőinek részvételével, melyre minden civil közösség képviselőjét szeretettel várják.

A tájékoztatóra a város azon szervezeteinek képviselőit is hívják, amelyek a közösségi feladatok ellátásához szívesen várnak csatlakozó önkénteseket. Az akcióban résztvevő diákok az iskolai közösségi szolgálat terhére is végezhetik önkéntes munkájukat.

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális, önkéntes, ifjúsági akciót 11. alkalommal rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban 2018. október 11. és 14. között. Az akció Magyarország fiatalságát, polgárait közös összefogásra hívja, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Az akcióra 5-20 fős csapatok regisztrálását várják. Az elvégzendő feladatok lehetnek akár az egyesületen belül elvégzendő munkák, de természetesen számtalan nyitott segítő akció, illetve a szervezők által ajánlott programok is.

A rendezvény fővédnöke: Böjte Csaba ferences szerzetes.

Az akcióról bővebben tájékozódni lehet a https://72ora.hu/ honlapon.

CsatolmányMéret
Kép ikon 72 óra-plakát.JPG82.82 KB