A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Szőgyéni pedagógusok érkeztek Tatára

Michl József polgármester meghívására Szőgyénből érkeztek pedagógusok Tatára két napos szakmai találkozóra. A küldöttség tagjainak emellett kikapcsolódásra is lesz lehetőségük, hiszen a program során városunk legszebb pontjaival is megismerkednek.

A szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola és a Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola pedagógusainak és munkatársainak tatai látogatásán 19-en érkeztek városunkba. Vendégeinket Michl József fogadta a Városháza dísztermében, ahol egy kötetlen előadás során mutatta be Tata életét, a közelmúlt eredményeit, fejlesztéseit, és a jövőbeli terveket.

A polgármester elmondta, hogy a meghívás ötlete tavaly született, amikor a Rákóczi Szövetségen keresztül beiratkozási támogatással segítették a szőgyéni kisdiákokat, s ennek apropóján ajánlotta fel, hogy Tata szívesen látja a pedagógusokat is, hozzájárulva ezzel az ottani iskolaév sikereihez. Így alakult ki ennek a két napnak a programja, amiben megismerhetik a város életét, mindennapjait, természeti és épített szépségeit, emellett szakmai találkozón vehetnek részt a pedagógusok, akik szerdán Jókai Annával, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas magyar író- és költőnővel, a Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagjával is találkozhatnak az Új Kajakház Ökoturisztikai Központban, ahol az írónő beszélni fog napjaink pedagógus munkájának jelentőségéről.

A szőgyéniek ma és holnap számos programon vesznek részt, ellátogatnak többek között a Kőkúti Általános Iskolába, a Tatai Fényes Tanösvényre, a Bartók Óvodába, a várba és a Geológus kertbe is.