A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Holland testvérvárosi küldöttség érkezett Tatára

Tata és a hollandiai Alkmaar több mint 30 éve kötött hivatalos testvérvárosi kapcsolatot egymással. A két város számos közös projekten, találkozón vett részt az elmúlt évtizedekben, tegnap este pedig az Alkmaars Uitwisselings Comité tagjai érkeztek városunkba. A küldöttséget ma reggel a Városháza dísztermében fogadta Michl József polgármester, és dr. Beró Henrietta alpolgármester.

Alkmaar körülbelül 94 000 lakost számláló város, amely 1254-ben nyerte el a városi rangot, és a sajt, a tengerpart és a kultúra városának is nevezik. A vendégek - Hans Smit elnök és felesége Nicolle, Wim Passtoors kincstárnok és felesége Radjpatie, valamint Ineke Radder titkár és férje Paul - vasárnapig maradnak hazánkban. A péntek reggeli találkozón a holland küldöttség tagjai számos témában egyeztettek a tatai városvezetéssel. A kötetlen kerekasztal-beszélgetés során szó volt többek között az oktatási rendszerről - elsősorban azokról az irányelvekről, amelyek a tatai és az alkmaari iskolákban tanuló diákok egészséges életmódját szolgálják, kiemelt tekintettel a helyi sportéletre. A megbeszélés témái között szerepelt még a munkahelyteremtés és a munkanélküliség alakulása, a holland és magyar családtámogatási rendszer, a városfinanszírozás kérdései, valamint a testvérvárosi kapcsolat megerősítésének lehetőségei.

Holland vendégeink számos helyre ellátogatnak ezekben a napokban. Programjukban szerepel többek között iskolai óralátogatás, szakmai megbeszélések, séta a Fényes Tanösvényen, találkozás a tatai sárkányhajósokkal, kirándulás Majkra és Budapestre, valamint gyalogos városnézés Tatán.