A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Egészségügyi dolgozókat ünnepeltek, köszönetet mondtak munkájukért

Az egészségügyben tevékenykedő szakembereket köszöntötték Tatán a Semmelweis nap alkalmából. Minden év július elseje – Semmelweis Ignác, az anyák megmentőjének születésnapja - a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe, a köszönetnyilvánítások napja is egyben. Az ünnepségre meghívást kaptak az orvosok, a házi-, gyermek- fogorvosok és munkatársaik, védőnők, a mentőszolgálat, a gyógyszertárak, a kórház dolgozói, gyógytornászok. Az elmúlt időszakban végzett munkájukat, kitartásukat, elhivatottságukat köszönte meg a város vezetése.

 

- A tataiak és a kistérség gyógyításában vesznek részt, valamint a megelőzésben segítenek abban, hogy megőrizzük egészségünket. Köszönöm nekik, hogy türelmesek velünk, hogy itt maradtak, velünk vannak és itt mutatnak példát a társadalomnak, s további sok erőt kívánok e szép hivatáshoz – fogalmazott Michl József polgármester.

A Magyar Kórházszövetség elnöke, dr. Velkey György is elmondta gondolatait. Úgy vélekedett, a mai egészségügyben sokan túlterheltek, kevés megbecsülést kapnak, s ebből adódóan a kiégés állapotához közelítenek. Több megbecsülésre van szükségük lelki és anyagi értelemben is. Az elmúlt években már elindult egy folyamat, mely most kissé megtorpant, de szerkezeti átalakítások és további forrás-átcsoportosítások is indokoltak lennének.

Az egészségügyi dolgozók mentális és fizikai jóllétéhez nem elég az infrastruktúra fejlesztése – mutatott rá Bencsik János országgyűlési képviselő.

- Ha a kórházak és rendelőintézetek felújításával, műszerezettségének javításával párhuzamosan nem kezdődik meg az orvosok, szakápolók bérének felzárkóztatása a környező országokéhoz képest, akkor másfél-két éven belül beroppanhat az egészségügy, mert nem lesz elegendő orvos.

Dr. Cseh Tamás, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény igazgatója is ünnepi beszédet mondot, melyet  a mellékeltben olvashatnak. 

 

A rendezvényen elismeréseket nyújtottak át a szakembereknek, s a megyei orvosi kamara Hamary Dániel díjban részesítette dr. Pálfi János háziorvost, melyet dr. Fehér Béla alelnök adott át. A díjjal a megye területén orvosi tevékenységet folytató, kiemelkedő munkát végző orvosokat, a civil társadalom számára is példát mutató személyeket kívánják kitüntetni. - Nagy megtiszteltetésnek érzem a díjat. Erről orvosok döntenek, s ha kollégáktól kapok elismerést, az azt jeleni, hogy annak értéke van. Visszajelzést kaptam, hogy jól végzem a munkámat, s megfelelek azoknak a feltételeknek, amelyek ennek elnyerésére vonatkoznak – mondta dr. Pálfi János.

 

Az elismerésben részesülők névsora és dr. Cseh Tamás, a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény vezetőjének ünnepi beszéde a mellékletben olvasható.